Yenişehirli fırıncılar zam istiyor

Yenişehir’de 1,5 yıldan bu yana ekmeğe zam alamadıklarını belirten fırıncılar, maliyetlerin arttığını ifade ederek belediyeden zam talebinde bulunmaya hazırlanıyor.

Yenişehirli fırıncılar zam istiyor

GÜRHAN ADANA

 

Yenişehir Fırıncılar ve Unlu Mamulleri İmalat ve Satıcıları Derneği Başkanı Mehmet Demira, ilçede ekmek üretimi yapan fırın sahipleriyle bir araya geldi. Çevre ilçelere göre Yenişehir’de ekmeğin satış fiyatının Bursa Fırıncılar Odası’nın ekmek tarifesinin altında olduğunu anlatan Demira, “Fırıncılar Odası’nın tarifesine göre 250 gram ekmek 1 TL’ye satılabilir. Ancak biz 1,5 yıldan bu yana 350 gram ekmeği 1 TL’den satıyoruz” dedi.

1,25 TL’DEN SATILSIN

İlçede toplam 6 fırının faaliyet gösterdiğini belirten Demira, “Bu fırınların içinde belediyemize ait bir fırın da var. Biz fırıncılar, yerel yönetimle anlaşarak zam yapılması taraftarıyız. Bu konuyla ilgili önümüzdeki hafta Başkan Çelik ile görüşeceğiz ve yılbaşından itibaren 350 gram ekmeğin 1,25 TL’den satılmasını talep edeceğiz” diye konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X