Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Olay Haber
Olay E-Gazete

Yer: Bursa… Yıkımına başlandı! Bölge havadan görüntülendi

Bursa’da, DHA’nın gündeme getirdiği, içindeki yaklaşık 100 metrelik derin kuyularla tehlike oluşturan kireç ocağının yıkımına başlandı. 1 ay sürmesi beklenen yıkım çalışması, drone ile havadan görüntülendi.

Bursa’da, DHA'nın gündeme getirdiği, içindeki yaklaşık 100 metrelik derin kuyularla

Orhangazi ilçesindeki kireç ocağı, çeşitli nedenlerden dolayı 5 yıl önce kapandı. İşletme sahibi, yasa gereği yeniden ağaçlandırması gereken bölgede herhangi bir düzenleme yapmadı.

Kireç ocağındaki derinliği yaklaşık 100 metre olan kuyuların üzeri hiçbir önlem alınmadan açık bırakıldı. Çevredekiler ise atıl durumdaki kireç ocağının bulunduğu alana zamanla moloz, çöp, oto lastiği ve evsel atık döktü. Bölgedeki derin kuyular, hem halk hem de hayvanlar için tehlike oluştururken, çöpler de çevre kirliliğine neden oldu. Bölge halkı, kapanan kireç ocağının oluşturduğu tehlikeler nedeniyle yetkililerden yardım istedi.

Kireç ocağının sahibi ve yetkililer, Demirören Haber Ajansı’nın (DHA) konuyu gündeme getirmesinin ardından harekete geçti. Ocağın sahibi, yıkım için bir şirketle anlaştı. Atıl durumdaki kireç ocağının yıkımına başlandı. Yıkım çalışmaları ise drone ile havadan görüntülendi. 1 ay sürmesi tahmin edilen yıkım çalışmasının ardından bölgenin yeniden ağaçlandırılacağı öğrenildi.

0eb219c022cd4128646f24f7ca533ee3

42c5281640c4ba81a99e07bdf45ef14f

 

DHA


Avatar Seç KAPAT
Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi, Temmuz ayı ikinci oturumunda önemli gündem
Sıradaki Haber Bursa Büyükşehir Meclisi tatile girdi! Yeni toplantı ne zaman?