Yerli aşıya nasıl gönüllü olunur?

Yerli Covid-19 aşı adayının Faz-1 çalışmalarının ve araştırmalarının yürütüleceği Klinik Araştırmalar Merkezi, Ankara Şehir Hastanesi’nde açıldı.

Yerli aşıya nasıl gönüllü olunur?
İlk araştırma adayı olan aşı, Selçuk Üniversitesi’nde geliştirilen inaktif Covid-19 aşısı olacak.

Merkezle ilgili bilgi veren Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, “Sadece kendi ülkemizin ihtiyaçları için değil, ihtiyacı olan daha zor durumdaki ülkelere de hitap edecek aşıların Türkiye Cumhuriyeti’nde geliştirilmesi son derece önemli” dedi.

Klinik Araştırmalar Merkezi’nde Sorumlu Araştırmacı olarak görev yapan Farmakoloji Uzmanı Uzm. Dr. Ekmel Olcay da, “Gönüllüler, Ankara Şehir Hastanesi’nin kendi web sitesi üzerinden bize rahatlıkla ulaşabilirler. Sayı şu an binleri bulmuş durumdadır. Kendileri mutlaka makul bir süre içerisinde dönüş yaparak ön fiziksel kontrol için hastanemize davet ediyor. Burada ön koşulları sağlayanları çalışma için havuzumuza almış oluyoruz. Gönüllülerde beklenen ana koşullar; 18-55 yaş aralığında olmak, bir cinsiyet farkı gözetmiyoruz kadın erkek herkes başvurabilir. Sigara içmemesi ön koşulumuz ve daha evvel Covid-19 geçirmemiş olmaması veya geçirdiyse herhangi bir titrenin olmaması ana kural. Ondan sonra zaten gönüllü havuzundan davet ettiklerimizi EKG’den başlayarak, ayrıntılı olarak check-up yapacağız ve geçebilenleri çalışmaya davet edeceğiz. Bu çalışma da 50 kişi olarak planlanmış durumda” açıklamalarında bulundu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X