Yerli balon geliyor

Türkiye’de yerli sıcak hava balonu geliştirilmesine yönelik çalışmalar yeni iş birliğiyle güçlendi.

Yerli balon geliyor

İnsansız sistemler ve balon teknolojileri konusunda çalışmaları bulunan Otonom Teknoloji ile Kapadokya Balon Bakım ve Üretim AŞ, Yerli Sıcak Hava Balonu Geliştirme Projesi için iş birliği sözleşmesi imzaladı.

Otonom Teknoloji Genel Müdürü Ahmet Nezir Ertürk, Kapadokya’nın dünyadaki sıcak hava balonu turizminde önemli yere sahip olduğunu söyledi. Dünyadaki sıcak hava balonlarının yarısının Kapadokya’da kullanıldığına dikkati çeken Ertürk, ”Çok büyük bir pazar ama maalesef şu ana kadar hiçbir yerli balon tasarım ve üretimi yapılamamış.

Bu yöndeki çalışmalar destek olacağız, birlikte çalışacağız ve sivil havacılık kurallarına uygun şekilde hem kubbe denilen balon yapısını hem de balonun yolcu taşıyan sepet kısmını yerli olarak tasarlayıp, üretiminde de iş birliği yapacağız” diye konuştu.

2019 YILI İÇERİSİNDE ÜRETİLECEK

Türkiye’deki sıcak hava balonu ihtiyacının büyük oranda 4 yabancı firma tarafından karşılandığına işaret eden Ertürk, bunun bağımlılık yanında tamir ve bakım, yedek parça temini konularında sorunlar yaşanmasına yol açtığını ifade etti. Ertürk, ”Tamamen dışa bağımlıyız, yurt dışından alıp kullanıcısı oluyoruz.

Dünyanın en büyük tedarikçisiyiz ama maalesef sadece kullanıyoruz” değerlendirmesinde bulundu. Ahmet Nezir Ertürk, amaçlarının 2019 içerisinde ürünleri ortaya koymak olduğunu bildirdi.

Kapadokya Balon Bakım ve Üretim AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çoban da uçtukları hava araçlarının tamamının ithal olduğunu ve büyüklüğüne göre 120-150 bin Euro ödenmek durumunda kaldıklarını söyledi.
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X