‘Yerli cep’e vergi desteği şart

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy, yerli üretim konusunda vergilerin çok önemli bir rol oynadığını belirterek, bunların düşmesi halinde telefonların ucuzlayacağını savundu.

‘Yerli cep’e vergi desteği şart

AYŞEGÜL GÜRAL AKTÜRK

Aksoy, önceki akşam Hilton Hotel’de düzenlenen basın toplantısında Vodafone Türkiye olarak yerli üretimi desteklediklerini belirtti. Kendilerinin yerli üretim yaptıklarını ve Türkiye’deki ilk 4G uyumlu telefonu ürettiklerini hatırlatan Aksoy, şöyle devam etti: ”Burada vergiler çok önemli bir rol alıyor. Vergilerin uygun koşullarda olması ve yerli üretimin teşvik edilmesi durumunda biz de bunu desteklemeye taraftarız. Eğer amacımız Türkiye’deki tüketicilere daha fazla akıllı telefonu daha uygun koşullarda sunabilmekse bu yatırımların teşvik edilmesinin ana faktörü vergileri makul düzeyde tutmak.”

BURSA ÇOK ÖNEMLİ

Türkiye’deki pazar paylarının 2008’den bu yana yaklaşık 15 puan arttığını ve yüzde 33’lere geldiğini dile getiren Aksoy, Vodafone Türkiye olarak amaçlarının büyümeyi sürdürüp pazar payını artırmak olduğunu kaydetti. Aksoy, ”Bursa özeline de gelecek olursak, Bursa’da 673 kişiye istihdam sağlıyoruz. Son 4 yılın içerisinde de 48 milyon liranın üzerinde teknoloji yatırımı yaptık. Bursa bölgesi içinde 230 tane mağazamız bulunuyor. Bursa bizim için çok önemli. Bursa’nın hem sanayide çok önemli bir rolü var hem KOBİ’lerin çok yoğun olduğu bir yer” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X