Yerli ‘drone savara’ 5 ülke talip

Türkiye’nin ilk elektromanyetik drone silahını üreten ve ihracatına başlayan Harp Arge, yeni yatırımla performansını daha da artırmaya hazırlanıyor.

Yerli ‘drone savara’ 5 ülke talip

Geçen yıl kurulan Harp Arge, savunma sanayisinde, Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyacı olduğu değerlendirilen insansız sistemler ve bu sistemlerin önlemleri, elektronik harp ve robotik alanlarına yoğunlaştı. Şirket, geçen sürede söz konusu teknolojilerin erişilebilir hale getirilmesi, yaygınlaştırılması ve kullanılmasına yönelik çalışmalar yaptı.

Türkiye’de ilk defa Harp Arge tarafından üretilen Drone Savar Silahı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından aktif olarak kullanılıyor. Drone Savar, saldırı amacıyla kullanılabilecek dronelara karşı etkin önleme yapabilecek özellikler taşıyor. Harp Arge’nin öz kaynaklarıyla geliştirdiği Drone Savar, Azerbaycan ordusunun zorlu testlerinin ardından bu ülkeye ihraç edildi. Harp Arge Genel Koordinatörü Aytekin Güçlü, ”Şu anda 5 ülkeyle görüşmelerimiz devam ediyor. Özellikle bir Arap ülkesi ürünlerimizden yüksek adette talep ediyor” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X