Yerli kömürde 80 milyon ton geçilecek

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Türkiye’nin yerli kömür üretiminin bu yıl 80 milyon tonu geçeceğini söyledi.

Yerli kömürde 80 milyon ton geçilecek

Hattat Holding ve Eren Holding arasında gerçekleştirilen ‘Zetes-Hattat Yerli Kömüre Dönüşüm Protokolü’ imza törenine katılan Albayrak, bu protokolle sağlanan iş birliğinin Türkiye’nin yerli kaynakları önceleme stratejisi için önemli bir adım olduğunu söyledi. Enerji alanında çok önemli değişiklikleri hayata geçirebilmek için gece gündüz çalıştıklarını vurgulayan Albayrak, ”Esas konu Türkiye’nin kazanması. Son 2 yılda 60 milyonları, geçtiğimiz yıl 70 milyonları bulduk. Bu yıl 80 milyon ton yıllık yerli üretimi Türkiye’de geçeceğiz. Hedef 2018 yılı sonuna doğru 100 milyonları yakalamak ve Cumhuriyet tarihinin en yüksek yerli kömür üretimine ulaşmak” ifadelerini kullandı. 

Bazı kesimlerin ‘Türkiye, her şeyi kömürle mi yapacak’ eleştirisinde bulunduklarını anımsatan Albayrak, Türkiye’nin bugünkü elektrik üretim portföyü içinde yüzde 30’lardaki ithal kömür payını azaltmak istedikleri için bu adımları attıklarının altını çizdi. Albayrak’ın konuşmasının ardından Hattat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Hattat ve Eren Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Eren, ‘Zetes-Hattat Yerli Kömüre Dönüşüm Protokolü’nü imzaladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X