‘Yerli oto’da ÇED süreci başladı

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından yapılması planlanan Elektrikli Otomobil Üretim Tesisi projesi ile ilgili ÇED süreci Gemlik’te başladı.

‘Yerli oto’da ÇED süreci başladı

Yerli otomobilin Gemlik’te kurulacak fabrikası için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci başladı. Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü’nün internet sitesinde yer alan duyuruda şu ifadeler kullanıldı: ‘Bursa ili Gemlik İlçesi Gençali Mahallesi mevkiinde Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından yapılması planlanan Elektrikli Otomobil Üretim Tesisi projesi ile ilgili olarak Bakanlığımıza sunulan ÇED Başvuru Dosyası Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği’nin 8. maddesi doğrultusunda incelenmiş ve uygun bulunmuş olup, projeye ilişkin ÇED Süreci başlamıştır. Çevresel Etki Değerlendirmesi süreci tamamlanana kadar süreç ile ilgili her türlü bilgiler ve projeye ilişkin görüş, soru ve öneriler Bursa Valiliği’ne (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığına gönderilebilir. İlgililere ve kamuoyuna duyurulur.’

İLK LANSMAN 12 MART’TA

Perşembe günü yerli otomobil için üretim tesislerinin kurulacağı Gemlik ilçesinde 12 Mart’ta bir tanıtım toplantısı düzenleneceği açıklanmıştı. Toplantıya yerli otomobil için üretim tesislerinin kurulacağı Bursa’daki sivil toplum örgütlerinin, odalar ve borsaların davet edileceği vurgulanmıştı. Ankara’daki TOBB Birlik Merkezi’nde gerçekleşen toplantıya AK Parti’den TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu, İçişleri eski Bakanı Efkan Ala, Zafer Işık, Bursa Milletvekilleri Ahmet Kılıç, Emine Yavuz Gözgeç, Vildan Yılmaz Gürel ile CHP’den Erkan Aydın ve MHP’den Hidayet Vahapoğlu katılmıştı.

Toplantıda Bursa’nın çok önemli bir ekonomik güç olduğunun altını çizen Hisarcıklıoğlu, potansiyelinin tam olarak kullanılması halinde ülke ekonomisine katkısının daha da artacağını bildirdi. Hisarcıklıoğlu, Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) ile ilgili yürütülen çalışmalar hakkında Bursa Milletvekillerine ve Oda Borsa Başkanlarına bilgilendirmede de bulundu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X