Yerli otomobil elektrikli olursa şansı yüksek

Yerli otomobilin olması gerektiğini belirten Yunus Şahsuvaroğlu, ‘maliyet, şarj süresi ve menzil’ sorununu çözülerek üretilecek hibrit veya elektrikli bir aracın şansının çok ayüksek olacağını kaydetti.

Yerli otomobil elektrikli olursa şansı yüksek

ASLIHAN AYDIN

SsangYong’ın Türkiye Distribütörü olan Şahsuvaroğlu Grup’un Genel Müdür Yardımcısı Yunus Şahsuvaroğlu, ”Türkiye’nin otomobili” projesinde hibrit veya elektrikli markanın şansının yüksek olacağını ifade etti.

Şahsuvaroğlu Grup’un SsangYong markası ile birlikteliğinin 10’uncu yılı nedeniyle Bursa bayii YMY Otomotiv’de düzenlenen basın toplantısında konuşan Şahsuvaroğlu, 1966 yılında Erzurum’da traktör aletleri satarak sektöre adım attıklarını söyledi. 

Firma olarak yıllar içinde bir çok ilki başardıklarını dile getiren Şahsuvaroğlu, “1990 yılında 11 markanın bayiliğini alıp sürecimize devam ettik. Daha sonra Cezayir serüvenimiz başladı. Orada 6 markaya hizmet verir hale geldik. 2007 yılında SsangYong Türkiye distribütörlüğünü üstlendik. 2010 yılında ise Irak operasyonlarını aldık. Ortadoğu’nun en büyük otomotiv plazasını biz yönetiyoruz” dedi. 

SsangYong’un 2022 yılına kadar 500 bin araç üretme hedefinde olduğunu aktaran Şahsuvaroğlu, “Türkiye’nin de firmanın ciddi temsilcisi olması nedeniyle biz toplam üretimin yüzde 5’ini almayı planlıyoruz. Mevcut ürün gamıyla ve üzerine gelecek yeni ürünlerle büyüme hedefliyoruz. Türkiye’de 31 bayi ve 42 servis noktasına ulaştık” diye konuştu.

CEZAYİR’DE ÜRETİM KARARI

Cezayir’de hafif ticari araç pazarının yüzde 33’üne hakim olduklarını vurgulayan Şahsuvaroğlu, “Bu nedenle Cezayir’de otomobil üretme kararı aldık. 3 marka ile sözleşme imzaladık. Bunlardan ikisi Çinli JMC ve JAC, diğeri ise Türkiye’den de bildiğimiz SsangYong. 300 dönüm üzerine inşa ettiğimiz fabrikamızda bu yıl sonu itibariyle seri üretime geçiyoruz. Yıllık bazda 20 ile başlayıp 5 yıl içinde üretim kapasitemizi 100 bine kadar çıkarmayı planlıyoruz” dedi. 

BURSA’DA BÜYÜMEYE DEVAM 

Bursa’nın yedek parça üretiminde ciddi yere sahip olduğunu dile getiren Şahsuvaroğlu, “Bursa bizim çok önem verdiğimiz bir noktada. Satış hacmine baktığımızda ilk 5’te yer alıyor ve artış oranları iyi. Bursa’da büyüme planımız da mevcut. Yeni sistemimiz olan ‘SsangYong Corner’ adıyla bayilikler vererek bir veya iki noktada büyümeyi planlıyoruz” diye konuştu. 

TÜRKİYE’Yİ İLERİ TAŞIR

”Türkiye’nin Otomobili” adı altında şekillenen yerli marka projesi konusunda da görüşlerini açıklayan Yunus Şahsuvaroğlu şu bilgileri verdi: 

“Sıfırdan otomobil markası oluşturmak dünyanın en zor işlerinden biri. Benzinli ve dizel araçlarda ülkemiz veya başka bir ülkenin sıfırdan yeni bir marka üretmesinde şansının imkansız olduğuna inanıyorum. Ama Türkiye çok ciddi firmalarla hibrit veya elektrikli bir marka oluşturmaya çalışırsa ve bu araçların maliyet, şarj süresi ve menzil sorununu çözerse şansının çok açık olacağını düşünüyorum. Biz projenin dostuyuz. Türkiye’de yerli otomobil olmalı. Çünkü teknolojik anlamda ileri noktaya taşır.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X