Yerli otomobilde 5 il öne çıkıyor

Yerli otomobil çalışmalarının tüm hızıyla sürdüğünü belirten Bakan Işık, ”Türkiye’ye ve dünyaya yeni bir markayı hediye edeceğiz” dedi.

Yerli otomobilde 5 il öne çıkıyor

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, yerli otomobilin Tekirdağ, İstanbul, Bursa, Kocaeli ve Sakarya’nın çok güçlü iş birliği ile üretileceğini söyledi.

Işık, partisinin Orhangazi Kültür Merkezi’nde düzenlenen Adapazarı 5’inci Olağan Kongresi’nde yaptığı konuşmada, Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşmasında önceliklerinin üretim olduğunu vurguladı. Üretimde de yerli, yenilikçi ve yeşil üretim olarak üç temel öncelikleri bulunduğunu dile getiren Işık, Türkiye’nin yeni sıçrama döneminin lokomotif şehirlerinden birisinin Sakarya olacağı kaydetti.

DEVLET DESTEĞİYLE

Türkiye’nin, artık milli imkanlarıyla hızlı trenini geliştiren bir ülke olduğunu anlatan Işık, ”Aynı şekilde yerli otomobili çok yoğun şekilde çalışıyoruz. Allah’ın izniyle yerli arabayı üreteceğiz. Neden? Çünkü siyasi iktidar tamamen arkasında. Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve hükümetimiz tamamen arkasında. İnşallah bu otomobilin üretiminde en önemli rollerden birini de Sakarya üstlenecek. Sakarya’nın bu potansiyeli var. Tekirdağ, İstanbul, Bursa, Kocaeli, Sakarya, çok güçlü iş birliği içinde Türkiye’ye ve dünyaya yeni bir markayı hediye edecek. Bu noktada çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X