Yerli tohumla üreticilere destek

CarrefourSA, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Birliği ile ‘Yerli Tohum, Taze Mahsul Projesi’ başlattı. Yenişehir’de yapılan proje tanıtım toplantısına katılan AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, ‘Hem üretici kazanacak, hem ürünler en az maliyetle

Yerli tohumla üreticilere destek

GÜRHAN ADANA

CarrefourSA, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Birliği ile ‘Yerli Tohum, Taze Mahsul Projesi’ başlattı. Projenin tanıtımı Yenişehir Yolören Mahallesi’nde yapıldı. Programda ayrıca AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Kaymakam Suat Seyitoğlu, Belediye Başkanı Süleyman Çelik, CarrefourSA yetkilileri ve çiftçiler tarlaya giderek fidan dikimi gerçekleştirdiler.

Toplantıya katılan AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, bu gibi projelerin ekonomiyi canlandırıp hız verdiğini belirterek, ‘Hem üretici kazanacak hem ürünler en az maliyetle tüketiciye ulaştırılmış olacak. Tüketici aynı zamanda tarladan doğrudan kendisine ulaştırılmış ürünleri tüketecek. Son derece kaliteli ürünler yetiştirilen bu bölgelerimizde canlanma görülecek’ dedi.

YENİŞEHİR HAVALİMANI

CarrefourSA yetkililerinin Yenişehir Uluslararası Havalimanı’nı da değerlendirebileceğini vurgulayan Şahin, ‘Yenişehir Havalimanı’ndan taşıma yapılmak istenirse, sizlerin yanınızda oluruz. Yeter ki, üreticinin ürünleri tüm dünyaya buranın havalimanından gönderilsin. Havalimanımızda kargo taşımacılığına uygun depolar var. Üretici zenginleşsin, Türkiye zenginleşsin’ diye konuştu.

Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik ise üreticinin pazar sorununa çözüm getirmesinden ürününü değerinde satabilmesi kadar birçok alanda yararlı buldukları projeye katkı sağlayanlara teşekkür etti. Tarım Kredi Kooperatifleri Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Külcü de, CarrefourSA’nın projesini çok önemsediklerini anlattı. Külcü şunları kaydetti: ‘Çiftçi ortaklarımızdan aldığımız ürün miktarı katlanarak artıyor. Ortaklarımızın ürünlerini hiç kâr sağlamadan satışa sunuyoruz. Hem üretici hem tüketici kazanıyor.’

SERTİFİKALI YERLİ TOHUM

CarrefourSA Genel Müdürü Z. Hakan Ergin de açıklamasında, tüketicilere en taze ürünleri, en uygun fiyata ve en kaliteli şekilde sunmak için çalışma sürdürdüklerini belirterek, şunları söyledi:

“Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri ile gerek çiftçilere yarar sağlayacak, gerekse tüketicilerin memnun kalacağı bir projeye imza atmış bulunuyoruz. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın da bu kapsamda çalışmaları var. CarrefourSA olarak sadece üretici ve tüketicilere değil, Milli Tarım Projesi’ne de katkımız olacak. Reyonlarda gördüğümüz ve belli bir bedel karşılığında satın aldığımız ürünler son tüketiciye gelene kadar birçok süreçten geçiyor. Bu sürecin arkasında büyük emek var. CarrefourSA olarak bu emeğin en doğru şekilde ödüllendirilmesi için Türkiye Tarım Kooperatifleri ile çok anlamlı bir işe başlıyoruz. Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri desteği kapsamında yüzde yüz sertifikalı yerli tohum ile yetiştirilecek ürünleri sözleşmeli çiftçilerimizden biz alacağız. Sertifikalı yerli tohumlar ile yetişecek ürünleri tüketicimiz ile buluşturacağımızdan dolayı bu proje bizi daha fazla motive ediyor. Tüm paydaşların avantajına olacak bu projeyle beraber herkes kazanç sağlayacak. En uygun koşullarda reyonlarımıza taşınacak ürünlerde ürün kaybını da minimuma indireceğiz ve yaklaşık yüzde 40’ı bulan atıkların önüne geçeceğiz. Üreticiden tüketiciye olan süreçte yapılan iyileştirmeler ve düzenlemeler ile reyon satış fiyatlarımıza serbest piyasa koşulları elverdiği sürece en az yüzde 20 oranında bir indirim yansımasını hedefliyoruz.” 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X