Yerli’de tasarımı için yoğun mesai

‘Türkiye’nin otomobili’ni üretecek Ortak Girişim Grubu’nda yer alan Anadolu Grubu’nun Otomotiv Grubu Başkanı Bora Koçak, Avrupa’nın 5’inci büyük binek otomobil pazarına sahip Türkiye’de, otomotiv pazarının son derece dinamik olduğunu söyledi.

Yerli’de tasarımı için yoğun mesai

Ortak Girişim Grubu tarafından üretilecek, üzerinde çalışmaların devam ettiği yerli otomobile ilişkin bilgiler veren Koçak, ”Otomobil yüzde 100 elektrikli bir otomobil olacak. Bir platform üzerinden 3 farklı otomobil yaklaşık 1-1,5 yıllık aralıklarla piyasaya sunuluyor olabilecek. Daha önce Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından da açıklanmış olan takvime şu anda sadık kalmaya gayret etmeye devam ediyoruz.

Teknoloji olanakları, şirket oluşumu ve yönetici kadrosunun seçimi aşamasındayız” dedi. ”Türkiye’nin otomobili”nin tasarımına ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Koçak şu bilgileri verdi: ”Yaklaşık 2 aydır bunun üzerinde ciddi anlamda çalışıyoruz ama bu noktadan sonra çalışmalar biraz daha hızlanacak.

Seçim, değerlendirme, araştırma süreci çok zaman alıyor. Bu aşamaların sonuna doğru yaklaştık. Dolayısıyla biraz daha hızlanacağımızı düşünüyorum.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X