Yerliler polise ok attı

Brezilya’nın başkenti Brasilia’da bir araya gelen Amazon yerlileri, topraklarının tarım anlaşmasına dönüşmesini protesto etmek için Ulusal Kongre Binası önünde bir haftadır sürdürülen oturma eylemine polisin müdahale etmesi üzerine çatışma çıktı.

Yerliler polise ok attı

Amazon yerlileri, kendilerine göz yaşartıcı gaz ve plastik mermi atan polise ok ve mızraklarla karşılık verdi. Bazı göstericiler de polise sapanla taş attı. Olaylarda bazı kişiler yaralanırken, gözaltına alınanlar da oldu.

Polis yetkilileri, protestocuların daha önce karşılıklı anlaşmaya varılan gösteri alanı sınırlarını ihlal ettiğini savundu.Sırtlarında tabutlar taşıyan protestocular, daha önce toprak sorunu yüzünden öldürülen kabile üyelerinin yaşadığı sonu yaşamak istemediğini dile getirdi. Amazon yerlileri, yaşadıkları bölgelerin tarım alanına çevrilmesiyle topraklarından sürüldüklerini söylüyor. Yerliler, bu bölgelerin koruma altına alınmasını istiyor. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X