Yeryüzünün dört bir yanında 1 Mayıs kutlandı

1 Mayıs, Dünya’nın farklı noktalarında kutlandı. Binlerce gösterici meydanlara çıkarken özellikle Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da, Fransa’nın başkenti Paris’te ve Rusya’nın başkenti Moskova’da yoğun katılım gözlendi.

Yeryüzünün dört bir yanında 1 Mayıs kutlandı

Almanya’da neo-nazilerin olası tehdidi ve sol örgütlerin terör örgütü PKK’nın posterini açacaklarını ilan etmesiyle gergin geçen 1 Mayıs kutlamaları İspanya’nın farklı şehirlerinde coşkuyla kutlandı.

Rusya’da yoğun bir kalabalık ellerinde pankart ve balonlarla yürüyüş yaparken Filipinler’de gerilim yüksekti. Filipinler’in başkenti Manila’da göstericiler Devlet Başkanı Duterte’ye benzeyen maketleri yakarken İngiltere’nin başkenti Londra’da ve Newtown Linford’da gösteriler gerçekleşti.

İsveç’in başkenti Stockholm’de soğuk havaya rağmen geniş bir katılım vardı. Göstericiler palyaço kıyafetleri ve kostümlerle etkinliğe katılarak renkli görüntülere sebep oldu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X