Yeşil Bursa çiçeklerle renklendi

Büyükşehir Belediyesi’nin park, bahçe, kavşak ve refüjlerde yaptığı peyzaj çalışmalarıyla Bursa’ya bahar tazeliğini yaşatıyor.

Yeşil Bursa çiçeklerle renklendi

Avrupa Komisyonu’nun 2010 yılından beri her yıl çevre dostu şehir yaşamını teşvik etmek üzere düzenlendiği ve bugüne kadar Avrupa ülkelerinden 7 şehrin kazandığı ‘Avrupa Yeşil Başkenti Yarışması’nın 2017 yılı adayları arasında yer alan Bursa’da, Büyükşehir Belediyesi’nin yaşam kalitesi artırmaya çalışıyor. 

 

Kentte kişi başına düşen düzenlenmiş yeşil alan miktarını Avrupa standartlarına getirmek amacıyla her geçen gün yeni park alanları oluşturan Büyükşehir Belediyesi, aynı zamanda kavşak ve refüjleri de çiçek bahçesine dönüştürerek kentin estetik görünümüne bambaşka renkler katıyor.

 FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN 

Büyükşehir Belediyesi Parklar ve Bahçeler Şube Müdürlüğü ekipleri, park, bahçe, kavşak ve orta refüjleri lale, sümbül, nergis, çiğdem ve güllerle donattı. Yapılan çalışmalar kapsamında yaklaşık 8 milyon yazlık ve kışlık çiçek, yaklaşık 1 milyon adet lale, 150 bin sümbül, 60 bin nergis, 10 bin çiğdem ve 31 bin 500 adet gül fidanı dikilerek Bursa’nın caddeleri de renklendirildi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X