Yeşil Camii yenilendi

İznik’in tarihi camilerinden biri olan ve adını minaresindeki çinilerden alan Yeşil Camii, bir süre önce Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan restorasyon çalışmaları tamamlandı.

Yeşil Camii yenilendi

HAYRİ ŞEN

 

Bu kapsamda caminin çatlayan minaresi, çatısı, iç dekorasyonu ve zaman içerisinde kararmaya başlayan mermerleri de bakım gördü. Dış cephesinde ışıklandırma çalışmaları da yapılan ve 3 milyon 500 bin liraya mal olan restorasyon çalışmaları sonunda hizmete açılan Yeşil Cami kadir gecesinden itibaren vatandaşların hizmetine açıldı.

İznik’in dünya miras listesine girmesi ve evrensel bir değer olması yönünde çalışmalarımız devam ettiğini ifada eden Belediye Başkanı Osman Sargın, amaçlarının pırıl pırıl bir müze kent yaratmak olduğunu ifade etti. Başkan Sargın, ‘Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye özellikle teşekkür ediyorum. Büyükşehir sayesinde seçim beyannamemizdeki verdiğimiz tüm sözleri yerine getiriyoruz’ dedi. 

Çandarlı Kara Halil Hayreddin Paşa tarafından 1378 yılında inşaası başlatılan, onun aynı yılda ölümü üzerine oğlu Ali Paşa tarafından 1392 yılında tamamlanan ve mimarlığını Hacı Musa adlı bir Türk mimarının yaptığı tarihi Yeşil Camii, minaresindeki İznik çinilerin yanında Osmanlı devrinde yapılan ilk camilerden biri olma özelliğini taşıyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X