‘Yeşil Dedektör’ Bursa’da

Sağlık Bakanlığı ile Yeşilay’ın işbirliğiyle geliştirdiği ‘Yeşil Dedektör’ uygulaması Bursa Halk Sağlığı Müdürlüğü Dr. Özcan Akan ile Yeşilay Bursa Şube Başkanı Dr. Serhat Yamalı tarafından ‘Dünya Sigara Bırakma Günü İl Tütün Değerlendirme’ toplantısında

‘Yeşil Dedektör’ Bursa’da

Sigara yasağı olan mekânlardaki kanun ihlalleri, vatandaşlar tarafından akıllı telefona indirilen ‘Yeşil Dedektör’ uygulamasıyla denetim ekiplerine bildirilecek.

VATANDAŞ İHBAR EDECEK

Yeşil Dedektör’ün Sağlık Bakanlığı ile Yeşilay Cemiyeti’nin geliştirdiği bir uygulama olduğunu dile getiren Yeşilay Bursa Şube Başkanı Dr. Serhat Yamalı, “Bu akıllı telefonlara indirebileceğiniz ücretsiz bir uygulamadır. Bu uygulamayı telefonunuza indirdiğinizde konumu belirleyerek buradan hemen bulunduğunuz yerdeki sigara ihlalinin bildirimini yapıyorsunuz. 

Bu bildirim Yeşilay’ın ana serverından, Sağlık Bakanlığı ana serverına oradan da tütün denetim ekiplerinin bilgisayarlarına gelerek şikâyet edilen yerin denetlenmesini sağlıyor. Bu sistem daha önce pilot olarak Ankara ve İstanbul’da uygulandı. Ve şimdiye kadar 60 bin ihlal uyarısı gerçekleşmiş durumda” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X