‘Yeşil pasaport’ ekonomiye güç katacak

AK Parti Ekonomik İşler Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, ihracatçıya yeşil pasaport verilmesinin Türkiye ekonomisinin daha güçlü olmasına büyük katkı sağlayacağını söyledi.

‘Yeşil pasaport’ ekonomiye güç katacak

Şahin, Bakanlar Kurulu’nun ihracatçıya hususi damgalı pasaport verilmesi kararını değerlendirdi. Hükümetin güçlü bir ekonomi için önemli bir uygulamaya daha imza attığını ifade eden Şahin, kararın ihracatın artmasına, dolayısıyla Türkiye ekonomisinin güçlenmesine önemli katkı sağlayacağını kaydetti.

Söz konusu kararın, ihracatçıların yurtdışı seyahatlerindeki kısıtlamayı ortadan kaldırdığını, dış pazarlara açılmada önemli bir kolaylık sağlayacağını vurgulayan Şahin, hükümetin iş dünyasının beklentilerini karşılayarak üzerine düşeni yaptığının altını çizdi. 2023 hedeflerine ulaşmak için güçlü bir ekonomiye sahip olunması gerektiğini, bunu da hükümetin ve özel sektörün birlikte başarabileceğini dile getiren Şahin, ”Bugüne kadar ihracatın artırılması için destek ve teşviklerden, vergi indirimleri ve bürokrasinin azaltılmasına kadar birçok düzenleme yaptık” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X