Yeşil soğan cep yakıyor

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, ağustos ayında fiyat düşüşünün yüzde 17,62 ile en fazla şeftalide meydana geldiğini söyledi.

Yeşil soğan cep yakıyor

Bu ürünü yüzde 14,12 ile salatalık, yüzde 10,83 ile domatesin izlediğini kaydeden Bayraktar, markette en fazla fiyat artışının ise yüzde 49,04 ile yeşil soğanda görüldüğüne dikkati çekti. Bayraktar, yeşil soğandaki fiyat artışını yüzde 14,89 ile marul, yüzde 7,10 ile limonun izlediğini dile getiren Bayraktar, söz konusu ayda üretici fiyatlarında en yüksek düşüşün yüzde 30,30 ile kuru soğanda gerçekleştiğini kaydetti. Bu ürünü yüzde 28,67 ile domates ve yüzde 24,01 ile sivri biberin takip ettiğini ifade etti. 

ELMADA BÜYÜK FİYAT FARKI

Bayraktar, üretici ayağında en fazla fiyat artışının yüzde 49,64 ile yeşil soğanda görüldüğünü ifade ederek, şunları kaydetti: ”Bu ürünü yüzde 38,46 ile kuru incir, yüzde 33,40 ile nohut izledi” dedi. Söz konusu ayda üretici ve market arasındaki fiyat farkının en fazla, elma, kuru kayısı, karpuz, süt, domates ve salatalıkta görüldüğünü vurgulayan Bayraktar, en fazla farkın yüzde 461,19 ile elmada tespit edildiğini bildirdi. Mevsim itibarıyla hasat edilen ürün miktarındaki azalmaya bağlı olarak yeşil soğanda fiyat artışı olduğunu belirten Bayraktar, kuru incirde fiyatın yeni sezona ait olduğu için geçen sezona göre fiyatının arttığını, nohutta da benzer durumun söz konusu olduğunu söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X