Yeşilçam’ın ustası Eşref Kolçak’a veda

Bir süredir tedavi gördüğü Bursa Gemlik Devlet Hastanesinde 92 yaşında hayatını kaybeden Yeşilçam’ın ustası Eşref Kolçak bugün son yolculuğuna uğurlanacak.

Yeşilçam’ın ustası Eşref Kolçak’a veda

Usta oyuncu Eşref Kolçak’ın vasiyetinin, 9 yıl önce vefat eden eşi Özcan Kolçak ile 2017 yılında hayatını kaybeden oğlu Harun Kolçak’ın yanına defnedilmek olduğu bildirildi.

özcan kolçak ile ilgili görsel sonucu

Bir süre önce kendi mezar taşını da yaptıran Kolçak, ikindi namazında Gemlik Asım Kocabıyık Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından ilçe mezarlığına defnedilecek.

esref kolçak eşi ve cocuk ile ilgili görsel sonucu

Eşref Kolçak, 28 Ocak 1927’de Erzurum’un İspir ilçesinde doğdu. 1941 yılında İstanbul’a gelen Kolçak, Sultan Ahmet Erkek Sanat Enstitüsünü bitirdi. 1944 yılında Atilla Revü Operetinde tiyatroya başlayan Kolçak, 1945 yılında ses tiyatrosuna geçti. 1947’de figüranlıktan oyunculuğa geçtiği film Cahide Sonku ile beraber oynadığı “Fedakar Ana” filmi oldu.

1950’li ve 60’lı yıllarda, melodram ve kahramanlık filmlerinin jönü olarak çıkan Kolçak’ın, Bir Şoförün Gizli Defteri (Atıf Yılmaz), Namus Uğruna, Düşman Yolları Kesti (Osman Seden) önemli filmlerinden bazılarıdır. 

Sanat hayatı boyunca 200’e yakın sinema filmi ve televizyon dizisinde rol alan Kolçak, ses sanatçısı Harun Kolçak’ın da babasıdır.

esref kolçak eşi ve cocuk ile ilgili görsel sonucu

Eşref Kolçak’ın ödülleri ise şunlardır:

1961 – Türk Filmleri Yarışması, “En İyi Erkek Oyuncu” Ödülü, Namus Uğruna

2000 – Antalya Altın Portakal Film Festivali, “En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu” Ödülü, Güle Güle

2003 – Antalya Altın Portakal Film Festivali, Yıldırım Önal Anı Ödülü

Ä°lgili resim

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X