Yeşildere Barajı ile 39 bin dekar sulanacak

DSİ Genel Müdürü Murat Acu, Karacabey’de yapılan 16 milyon metreküp su biriktirme hacmine sahip Yeşildere Barajı tamamlandığında 38 bin 850 dekar zirai alanın sulanabileceğini bildirdi. Acu, son dönemde hizmete alınan Deriner, Ermenek ve Çine barajlarının

Yeşildere Barajı ile 39 bin dekar sulanacak

Acu, baraj, gölet ve sulama sistemlerinin tamamlanmasını, vahşi yeraltı sulamalarının yağmurlama veya damlamalı sulama usullerine dönüştürülerek su ve enerji sarfiyatında tasarruf sağlanmasının hedeflendiğini kaydetti. Acu, inşaatı devam eden ve yüzde 46 fiziki gerçekleşme sağlanan 16 milyon metreküp su biriktirme hacmine sahip Yeşildere Barajı tamamlandığında, 38 bin 850 dekar zirai alanın sulanabileceğini söyledi. 

EKONOMİYE KATKI

Yeşildere Barajı’nın temelden yüksekliğinin 67 metre olacağını belirten Acu, tünel inşaatıyla ilgili tüm imalatların tamamlandığını kaydederek, gerçekleşen ve yapılacak çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Acu, projenin tamamlanması ile 2016 yılı birim fiyatlarıyla dekar başına bin 817 TL gelir artışı, ülke ekonomisine ise yıllık 70 milyon 590 bin TL katkı sağlanmasının hedeflendiğini vurguladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X