Yeşilyurt’tan Grev Tepkisi

Yeşilyurt Demir Çelik A.Ş. sahibi Cemal Yeşilyurt, fabrikanın önünde işçilerle eylem yapan sendika başkanına seslenerek, “Siz burada siyaset yapıyorsu…

Yeşilyurt’tan Grev Tepkisi

Yeşilyurt Demir Çelik A.Ş. sahibi Cemal Yeşilyurt, fabrikanın önünde işçilerle eylem yapan sendika başkanına seslenerek, “Siz burada siyaset yapıyorsunuz. Ben işçi babasıyım” dedi. Yeşilyurt Demir Çelik A.Ş.’de çalışan Türk Metal-Sen üyesi işiler, fabrika ile sendika arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin anlaşmazlıkla sonuçlandığını belirterek yürüyüş düzenledi. İşçiler, farikadan idari binaya kadar yürüdüler. Burada basın açıklamasını okuyan Türk Metal-Sen Kırıkkale Şube Başkanı Mürsel Öcal, “Biz, sizlerin evlerine daha iyi şartlarda çoluğunuzun çocuğunuzun rızkını sağlamak için biz bu mücadeleyi veriyoruz. 5 Haziran son gün. Perşembe günü akşama kadar bir anlaşma olmazsa, Yeşilyurt Demir Çelik’in tarihinde olmayan bir şeyi yapacağız. Üzülerek de olsa bu iş yerinin kapısına ‘bu iş yerinde grev vardır’ yazısını asacağız” ifadelerini kullandı. CEMAL YEŞİLYURT: “BEN İŞÇİ BABASIYIM” Öcal’ın konuşması sırasında iş yerinin önüne gelen Yeşilyurt Demir Çelik A.Ş.’nin sahibi Cemal Yeşilyurt, Öcal’ın yanına giderek, “Siz burada siyaset yapıyorsunuz. Benim karşıma benim işçilerimle çıkmayın. Ben işçi babasıyım. Bu memlekette ben işçi babası olarak biliniyorum. Ben bu memlekette hayır babası olarak biliniyorum. Ben bu memlekette Cemal amca olarak biliniyorum. Neden bu milleti buraya topluyorsunuz” diye çıkıştı. YEŞİLYURT: “BEN İŞÇİMİN HAKKINI FAZLASIYLA VERDİM” Cemal Yeşilyurt daha sonra tüm işçileri idari binanın önüne toplayarak onlara bir konuşma yaptı. Yeşilyurt, “Şu anda Türkiye’de bu grevlerle ilgili esen fırtınada ya terör var ya siyaset var ya da provokasyon vardır. Şunu bilmenizi istiyorum: Benim iş yerimde ne siyaset yapanı kabul ederim ne terör kabul ederim ne de provokasyonu kabul ederim. Çünkü ben o patronlardan bir tanesi değilim. Ben siyasi değilim. Sizler kime oy verirseniz verin, siz benim işçimsiniz, evlatlarımsınız, ben bu fabrikayı, bu varlığı sizlere teslim ettim. Ben grevden falan korkmuyorum. Ben bu grevi 2 günde çözerim. Bu grevlerin seçimlerin arifesinde gelmesi beni çok rahatsız ediyor. Benim bu kadar iyi patron olmama karşın bu işçinin tavrı da beni üzüyor. Hakkınızı arayın ama benim ofisimin altına gelip de, ‘Cemal Yeşilyurt dinlesin’ demek bu benim mizacıma aykırıdır. Benim rahmetli annem, ‘oğlum işçinin bana bir ekmeğini getirirsen, sana sütümü helal etmem’ demiştir. Bu bana ömür boyu yetti. Ben sizin hakkınızı fazlasıyla verdim. Sokağa dökülmeyin. Sendikanın derdi sizden bir yevmiye almaktır. Siz nasıl bilirseniz öyle yapın ama grev etseniz de etmesiniz de ben sizi yollarda görmek istemiyorum. Ben sizin hakkınızı o kadar fazla verdim ve o kadar mutluyum ki, ne anneme karşı ne de babama karşı bir hata yaptığımı zannediyorum. Ben sizin hakkınızı fazlasıyla verdim. Yeşilyurt Demir Çelik, Yeşilyurt müessesi hakkınızı Türkiye şartlarına göre, Samsun’a göre tam yüzde 60-70 fazla vermiştir” şeklinde konuştu. Konuşmanın ardından işçiler Cemal Yeşilyurt’u alkışlayarak binanın önünden olaysız bir şekilde dağıldılar.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X