Yeşim çalışanlarının tiyatro gecesi

Kadınlar Günü dolayısıyla Bursa ve Uludağ Soroptimist Kulüpleri Tiyatro Topluluğu, Yeşim Tekstil çalışanlarına ‘Savaş Kimi Vurur?’ adlı tiyatro oyunu sahneledi.

Yeşim çalışanlarının tiyatro gecesi

Dilek Atlı

Yeşim Tekstil Kadın ve Çocuk Kulübü ve Uludağ Soroptimist Kulübü’nün ortaklaşa yürüttüğü ‘Kelebeğin Dünyası’ projesi kapsamında, Yeşim çalışanlarına özel olarak önceki gün Tayyare Kültür Merkezi’nde sergilenen oyun, büyük beğeni topladı. Çanakkale Zaferi’nin 100. yılında, Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı’nda cephede savaş süren, cephe gerisinde de yaşam savaşı veren, gizli kadın kahramanların yaşam öykülerinin anlatıldığı ‘Savaş Kimi Vurur?’ oyunu, seyircilerden tam not aldı.

 

ETKİLEYİCİ BİR OYUN…

Büyükşehir Belediyesi sponsorluğunda gerçekleşen oyunda Yeşimli kadın ve aileler duygusal anlar yaşadı. Bursa Soroptimist Kulübü üyesi Zerrin Tığılıoğlu’nun yazdığı oyunun yönetmenliğini yine Bursa Soroptimist Kulübü Başkanı, Emekli AVP Devlet Tiyatrosu Müdürü ve Devlet Sanatçısı Feyha Çelenk yaptı. Sanatçı Çelenk, oyunla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “14 yıl önce Bursa ve Uludağ Soroptimistler Kulübü’nün ortaklaşa oluşturduğu tiyatro topluluğunun yönetmenliğini yapıyorum. Bugüne kadar 5 oyun sahneledik. Konusu Çanakkale ve Kurtuluş savaşı olan oyunumuz, özgür bir sanat olan tiyatronun gücüyle seyircilerin ruhunu, aklını ve kalbini etkiliyor. Tiyatro sanatı, insanlığın varoluşundan bugüne, bugünden sonra da dünyada son insan kalıncaya kadar sürecek, aydınlatmaya devam edecektir.”

 

KADININ TOPLUMDAKİ ÖNEMİ…

Yeşim Tekstil Kurumsal İletişim Müdürü Dilek Cesur, her iki kulübün oyuncularına da ayrı ayrı teşekkür ederek oyunun yinetmeni Feyha Çelenk’e teşekkür plaketi taktim etti. Cesur, yaptığı konuşmada Uludağ Soroptimist Kulübü ile birlikte hayata geçirdikleri Kelebeğin Dünyası projesi kapsamında sergilenen oyunda kadının toplumdaki yerini ve önemini bir kez daha görme fırsatı bulduklarını söyledi. Yeşimli kadınların toplumdaki rolünü güçlendirmeyi ve onların kişisel gelişimlerine katkıda bulunmayı hedeflediklerini söyleyen Cesur, ’18 Mart’ta 100. yılını kutlayacağımız Çanakkale Zaferi öncesi bu anlamlı oyunu sergileyen her iki kulübe de Yeşim Tekstil adına teşekkürlerimiz sunarız’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X