Yeşim çok etkileyici

Hazır giyim ve konfeksiyonun öncüsü Yeşim Tekstil, sektörün Finlandiyalı temsilcileri tarafından çok beğenildi. STJM Başkanı Jouko Salakka, ”Türkiye’de önemli fırsatlar olduğunu düşünüyorum” dedi.

Yeşim çok etkileyici

ASLIHAN AYDIN

Yeşim Tekstil üretim kapasitesi ve global müşterileri ile kendi sektöründe öncü olmaya devam ederken, yıl içerisinde bir çok firma tarafından ziyaret ediliyor. 

Şirket, bu kez Uludağ İhracatçı Birlikleri’nin (UİB) organizasyonuyla Bursa’ya gelen Finlandiya Tekstil ve Moda Birliği (STJM) üyelerini ağırladı. Heyet, ilk olarak Yeşim Tekstil Business Unit 1 Direktörü Mazhar Kazancıoğlu ve Arge Müdürü Fahri Yibar’dan üretim süreçleri hakkında detaylı bilgiler aldı. 

STJM Yönetim Kurulu Başkanı Jouko Salakka, burada yaptığı konuşmada, Türkiye’deki şirketlerle olası işbirliklerini araştırdıklarını söyledi. Kalite ve mesafe olarak Türkiye’nin çok uygun bir ülke olduğunu dile getiren Salakka, “Şu ana kadar gördüğümüz şeyleri çok beğendik. Türkiye’nin Finlandiya ile çok güzel ilişkileri var. Piyasada önemli fırsatlar olduğunu düşünüyorum. O yüzden ihtimalleri değerlendireceğiz” dedi.

KALİTE VE ÇEVRE FARKI

Şirketinin de Türkiye ile çalıştığını ve çok memnun olduğunu anlatan Salakka, sözü Yeşim’e getirdi. ‘Etkileyici ve dinamik’ sözleriyle tanımladığı Yeşim Tekstil’i çok beğendiğini ifade eden Salakka, gezi sırasında özellikle kalite ve çevresel konulara dikkat ettiklerini vurguladı. 

Finlandiya ve diğer İskandinav ülkelerinde sürdürülebilirlik ve iş sağlığı konusunun çok önemli olduğunu belirten Salakka, “Buna ek olarak teknik tekstil ve teknik inovasyon konularının altını çizebiliriz” diye konuştu. Salakka, ziyaretlerin sonucunda alımların artacağını düşündüklerini vurgulayarak, “Bu ziyarette öğrendiklerimizi gidip ülkemizde anlatacağız, kademeli olarak alımlar mutlaka artış gösterecektir” ifadelerini kullandı.

TEKSTİL VE MODANIN OYUNCULARI

Finlandiya’da bir şirketin CEO’su olan Anna Kaisa Auvinen, birliğin 130 üyesi bulunduğunu belirterek, “Finlandiya’nın 5 milyon nüfuslu bir ülke olduğunu düşünürseniz oldukça büyüğüz. Tekstil ve moda alanındaki bütün oyuncuları burada temsil ediyoruz” dedi. Heyet yaklaşık iki saatlik bir gezinin ardından Yeşim Tekstil’den ayrıldı.

İLK ZİYARET UİB’E

Finlandiya heyetinin Bursa programı, UİB ziyareti ile başladı. Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Osman Nuri Canik, burada yaptığı konuşmada, Türkiye ile Finlandiya arasındaki dış ticaret hacminin her geçen yıl artığına dikkat çekerek, “2014 yılında Türkiye’nin Finlandiya genel ihracatı 329 milyon dolar, Finlandiya’dan ithalatı ise 1 milyar 138 milyon dolar olarak gerçekleşmiştir” dedi.

Finlandiya’nın 407 milyon dolarlık tekstil ithalatı içinde Türkiye’nin payının 20 milyon dolar civarında olduğunu dile getiren Canik, “Finlandiya’nın dünyadan hazır giyim ithalatı ise 2 milyar dolar, Türkiye’nin Finlandiya’ya ihracatı 107 milyon dolardır” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X