Yeşim ilham veren hikayesini anlattı

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), Global Compact Türkiye ve Özyeğin Üniversitesi işbirliğinde gerçekleştirilen SÜR 2017 konferansı sürdürülebilirlik alanında ilham veren iş, spor ve sanat dünyası temsilcilerinin hikayelerini katılımcılarla

Yeşim ilham veren hikayesini anlattı

23 Mayıs’ta Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşen konferansta Yeşim Tekstil sürdürülebilirlik hikayesini anlatan beş firmadan biri oldu. Konferansın ilk bölümünde Yeşim Tekstil Kesim Operatörü Emine Yazbahar ve Yeşim Tekstil Kurumsal İletişim Uzmanı Meral Aydın Yıldırım, “1+1 2’den Büyüktür”, Arçelik Çevre Yöneticisi Özge Erturan “Atmayın, Dönüştürün”, Doğa Sporcusu Hakan Özge ve Kaya Tırmanışçısı Zorbey Aktuyun “Doğanın İzinde” başlıklı birer konuşma yaptılar.

BİNLERCE KİŞİYE EĞİTİM

Konferansta ‘Kelebeğin Dünyası’ projesi ile yer alan Yeşim Tekstil’in Kurumsal İletişim Uzmanı Meral Aydın Yıldırım, tekstil sektöründeki kadın emeğinin yoğunluğuna dikkat çekti. Yeşim Tekstil’in kadın istihdamını artırmak için uzun yıllardır çalışmalar yapan bir şirket olduğunu anlatan Yıldırım, ”Fabrika bünyesinde 1987 yılından beri faaliyet gösteren bir kreş bulunuyor. Kadını iş hayatında tutmak yetmiyor. Güçlenmesi ve gelişmesi için de çalışmak gerekiyor. Biz Yeşim Tekstil’in kuruluşundan bu yana yaptığı kadının güçlenmesi konusundaki çalışmaları 2013 yılında Kelebeğin Dünyası adını verdiğimiz projemizin çatısı altında topladık. Projeyi kadınların ve kız çocukların toplumdaki statüsünün yükseltilmesi için çalışmalar yapan Uludağ Soroptimist Kulübü ile birlikte hayata geçirdik. Proje kapsamında 4 yılda binlerce kadına sağlık, hukuksal haklar ve kişisel gelişim konularında eğitimler verdik.”

ÇOCUKLARA HAKLAR KAZANDIRDI

Yeşim Tekstil Kesim Operatörü Emine Yazbahar, iki çocuğunu da 3,5 aylıkken fabrika bünyesindeki kreşe götürdüğünü anlatarak, ”Sabah erken uyandırdığım için çocuklarıma kendimi borçlu hissettim, yanlarında olamadığım için üzüntü duydum. Bir yandan da çalışmam gerekiyordu. Ben duygularla mücadele ederken yıllar sonra haklarını yediğimi düşündüğüm çocuklarıma, haklar kazandırdığımı gördüm. Çocuklarım kreşten aldığı eğitimin de etkisiyle sorumluluk sahibi, düzenli ve kendilerini iyi şekilde ifade edebilen bireyler haline geldiler” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X