“Yeşim Kreşi Türkiye’ye örnek gösterilmeli”

TÜSİAD Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Çalışma Grubu Başkanı WEPs İş Dünyası Sözcüsü Nur Ger, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri çerçevesinde Yeşimli kadınlarla buluştu.

“Yeşim Kreşi Türkiye’ye örnek gösterilmeli”

ASLIHAN AYDIN

 

Her yıl özel etkinliklerle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayan Yeşim Tekstil, bu yıl kadının güçlenmesi konusunda etkili bir konuğu ağırladı. 

WEPs İş Dünyası Sözcüsü, TÜSİAD Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Çalışma Grubu Başkanı, SUTEKS Yönetim Kurulu Başkanı Nur Ger 7 Mart’ta Yeşim Tekstil’e konuk oldu. 

Yeşim Teskstil’in Uludağ Soroptimist Kulübü ile birlikte hayata geçirdiği Kelebeğin Dünyası projesi çerçevesinde Yeşim’de yapılan söyleşide Nur Ger Yeşim Tekstil Kurumsal İletişim Müdürü Dilek Cesur’un sorularını yanıtladı. Söyleşiye Yeşimli yöneticilerin yanı sıra başta Bursa Kadının Güçlenmesi Çalışma Grubu’nda yer alan firmalar olmak üzere iş dünyası temsilcileri ve Uludağ Soroptimist Kulübü üyeleri de katıldı. 

Söyleşi öncesinde Nur Ger ve Yeşim Tekstil CEO’su Şenol Şankaya bir araya gelerek tekstil sektörünü ve sektörde kadın istihdamına yönelik çalışmaları değerlendirdiler. 

Konuyla ilgili konuşan Şankaya, “Yeşim Tekstil’de 29 yıldır var olan, 200 çocuğumuzun devam ettiği kreş ve hayata geçirilen birçok farklı proje ile kadınlara her zaman pozitif ayrımcılık yapıyoruz. Kadınların iş, sanat, spor, siyaset ve sosyal yaşamda çok daha fazla sayıda ve etkin olarak yer almasının toplumun ilerlemesinde ve kalkınmasında çok önemli olduğuna inanıyoruz. Kadınların iş hayatında olması ekonomik büyüme için olmazsa olmaz şarttır. Kadın erkek omuz omuza çalışılan, kadınların dışlanmadığı, değer bulduğu iş ortamları yaratmalıyız. Kelebeğin Dünyası projemizde de  sloganımız olan “Kadın değişirse, toplum değişir” diyerek bundan sonra da bu konudaki çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu vesile ile tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum” dedi.

İkili görüşmenin ardından söyleşisine başlayan Nur Ger, “İş yaşamına genç yaşta atılan bir girişimci olarak, kadınların iş dünyasında yer almalarının ve orada kalabilmelerinin ne tür zorluklar ve fedakârlıklar gerektirdiğini bizzat yaşayarak gördüm” dedi. Ger ayrıca, iş hayatında kadının güçlenmesi ile ilgili yapılan çalışmaları Yeşimli çalışanlarla paylaştı.

Yeşim Tekstil’in kreşini de ziyaret eden Ger, “Yeşim Tekstil’in böylesine muhteşem kreşi olduğunu duymuştum, ama görünce çok çok etkilendim. Ben tüm iş dünyasında Yeşim Tekstil örneğini tavsiye ederim. Düşünün çocuklarınızı gönül rahatlığı ile teslim ettiğiniz ve iş yerinizde de bu olanağı sağlamış olan yer ile nasıl gönülden çalışırsınız. Bence Yeşim Tekstil tüm Türkiye’ye örnek olarak gösterilmeli” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X