Yeşim Tekstil ile gurur duyuyoruz

Kadın istihdamının aratırılması noktasında şiketlerin kendi bünyelerindeki kreşlerin önemine işaret eden BUİKAD Başkanı İpek Yalçın, bu noktada ‘gururumuz’ dediği Yeşim Tekstil’i örnek gösterdi.

Yeşim Tekstil ile gurur duyuyoruz

ASLIHAN AYDIN

Bursa İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği (BUİKAD) Başkanı İpek Yalçın, Bursa’da firmalar arasında bir tek Yeşim Tekstil’in kendi kreşi olduğunu söyledi.

Yalçın, dün Olay Medya’yı ziyaretinde Organize Sanayi Bölgeleri’nde (OSB) kreşlerin önemine işaret etti. Söz konusu kreşlerle kadınların çalışma hayatına daha rahat girebileceklerini anlatan Yalçın, ”Bu konuda tek gurur kaynağımız Yeşim Tekstil. Her yerde söylüyoruz; bu bir başarı öyküsüdür. Bir firma yapabiliyorsa, bütün şirketlerin yapabileceği bir şeydir. Maalesef şirketler ya ceza ödemeyi kabul ediyorlar ya da dışarıda bir kreş tutuyorlar. Ama düşünün, kreş ile annenin çalıştığı yer arası 1,5 saat. Bu durumda anne ne kadar gönül rahatlığı ile işine kendini verebilecek. Ama yakın bir kreş olursa daha rahat iş hayatına atılabilir” dedi.

İLK HEDEF BURSA OSB

Sözü, ‘Çocuğum Yanımda Ben İşimin Başında’ projesine getiren Yalçın, Bursa Organize Sanayi Bölgesi Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (BOSİAD) yönetiminin de desteğini aldıklarını ifade etti. Yalçın, konuyla ilgili Ankara’da bakanları ziyaret ettiklerini ve destek sözü aldıklarını hatırlatarak, Bursa OSB’de 8 bin kadının çalıştığına dikkat çekti. Bölgeye 500 çocuk kapasiteli bir kreş gerektiğinin altını çizen Yalçın, ”Ancak ilk hedefleri 300 kapasiteli kreş kazandırmak. Sonra ihtiyaçlara göre şekil alır” diye konuştu.

MENTÖRLÜK VE KOÇLUK DESTEĞİ

Uluslararası Çalışma Örgütü’nün (ILO), Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) işbirliği ile gerçekleştirdiği ‘Kadınlar İçin Daha Çok ve Daha İyi İşler’ projesinde girişimci kadınlara mentörlük desteği verdiklerini dile getiren Yalçın, “ILO, projede 4 hedef ilden en başarılısının Bursa olduğunu söylüyor. 150 kadına mentörlük desteği verdik. Kadınların yüzde 45-50’si kendi iş yerini açtı. Hala kendileriyle görüşmelerimiz sürüyor” ifadelerini kullandı. Yalçın, Uludağ Üniversitesi son sınıftaki kadın öğrencilere yönelik koçluk projesinin 9’uncusunu gerçekleştireceklerini de hatırlatarak, “Hepimiz o yollardan geçtik. Öğrenciler için 10 seanslık koçluk görüşmesi yapıyoruz. Kişisel gelişim ve ingilizce konusunda da destek oluyoruz” dedi. BUİKAD Başkanı İpek Yalçın ve Yönetim Kurulu Üyesi Janset Beklen, Olay Medya’ya derneğin çalışmalarının aktarılmasındaki katkılarından dolayı teşekkür etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X