Yeşim Tekstil ödüle doymuyor

Bursa’nın gururu Yeşim’e ödül yağıyor. Önceki gün sabah saatlerinde Ar-Ge Proje Pazarı Zirvesi’nde ‘En İnovatif Şirket’ seçilen Yeşim, akşam da ‘İpek Böceği İhracat Ödülleri’nin dağıtıldığı törende iki kez kürsüye çıktı.

Yeşim Tekstil ödüle doymuyor

AYŞEGÜL GÜRAL AKTÜRK

Yeşim Satış Mağazaları, hem hazır giyim ve konfeksiyon hem de teksil sektörlerinde ‘İhracat Başarı Ödülü’nün sahibi oldu.

Uludağ Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (UHKİB) ile Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) işbirliğinde düzenlenen ‘İpek Böceği İhracat Ödülleri Töreni’ önceki akşam Hilton Hotel’de gerçekleştirildi. İhracatta başarılı firmaların ödüllendirildiği geceye hem hazır giyim ve konfeksiyon hem de tekstil kategorilerinde ödül alan Yeşim damga vurdu.

UTİB’in verdiği ödülü Yeşim Tekstil Genel Müdür Yardımcısı Selim Şankaya, UHKİB tarafından verilen ödülü ise Yeşim Tekstil Sanayi Ticaret AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Uzun aldı.

YÜZDE 20 BÜYÜME HEDEFİ

Selim Şankaya, törende yaptığı açıklamada, ‘En İnovatif Şirket’ seçildiklerini de hatırlatarak, ‘’Bugün önce inovasyon ödülü aldık. İnovasyon zaten bugünün şartlarında olmazsa olmazımız. Bizim önceliklerimizden biri. Hem müşteri ayağında hem üretim ayağında inovasyona çok önem veriyoruz.

Dolayısıyla Yeşim’in bu ödülü hakkıyla aldığını düşünüyorum” dedi. İhracat konusunda 2017’nin Türkiye için başarılı bir yıl olduğunu dile getiren Şankaya, şöyle devam etti: ‘’2017 dünya ticaretinin de büyüdüğü bir yıldı. Biz de bundan iyi yararlandık. Türkiye olarak ihracatta ve dünyada payımızı artırdık.

2018’e de aynı güzel umutlar ve hedeflerle yürüyoruz. Türkiye’nin yüzde 10 ihracatta bir artış hedefi var. Biz de Yeşim olarak yüzde 20’lik hedef koyduk kendimize. İnşallah 2018’de de bu performansı sürdürüp tekrar buralarda bütün yıl olan çalışmalarımızın meyvesini alırız.”

BURSA 122 ÜLKEYİ SOLLADI

UTİB Yönetim Kurulu İbrahim Burkay, törendeki konuşmasında Türkiye’nin 2017’de tekrar ihracata dayalı bir büyüme trendine girdiğini belirtti. Bursa’nın Türkiye ortalamasının üzerinde performans gösterdiğine vurgu yapan Burkay, ‘’Bunun en önemli sebeplerinden bir tanesi de otomotivin merkezi olması.

Bursa’nın ihracatta 14 milyar doları aşan bir potansiyeli var ki bu psikolojik bir sınırdır kent için… 10 milyar dolara yakın ithalatı var. Yani şehrimiz toplamda 24 milyar dolarlık dış ticaret hacmi olan ve Birleşmiş Milletler’e (BM) bağlı 122 ülkeden daha fazla ihracat yapan bir kent” ifadelerini kullandı.

TEHDİTLERLE KARŞI KARŞIYAYIZ

ION Akademi Kurucusu Ali Rıza Ersoy da, katılımcılara Endüstri 4.0 ile ilgili bir sunum yaptı. Endüstri 4.0’ın kas gücünü ortadan kaldırdığına işaret eden Ersoy, ‘’Dolayısıyla biz bu konuda bir tehditle karşı karşıyayız. Batı bu noktada kendini çok daha fazla hızlandırarak, doğuyu kendine yetişemez hale getirmeye çalışıyor.

Esnek ürün hattı da bu konuda onlara bir avantaj sağlayacak. Aynı zamanda daha az zaman harcayarak daha fazla üretim yapmaya, verimliliğe önem veriyor. Çin’in yani doğunun en önemli avantajı olan kas gücü avantajını bertaraf etmeye çalışıyor” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X