Yeşim yeniden Global Compact yönetiminde

Sürdürülebilirlik konusunda uzun yıllardır sistematik çalışmalara imza atan Yeşim Tekstil, 2. kez Birleşmiş Milletler, Global Compact Türkiye’nin Yönetim Kurulu’na seçildi.

Yeşim yeniden Global Compact yönetiminde

Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi’ni (Global Compact) 2006 yılında imzalayan Yeşim Tekstil, 2014 yılından bu yana Global Compact Türkiye Küresel İlkeler Sözleşmesi Yürütme Kurulu üyeliği görevini başarıyla sürdürüyor. 

Global Compact Türkiye Ulusal Ağı’nın Koç Holding’in Nakkaştepe Yerleşkesi’nde yapılan 4. Olağan Genel Kurul Toplantısında, Yeşim, 2016-2019 dönemi için yönetim kuruluna tekrar seçildi. Vizyonu, ‘Sürdürülebilir ve kapsamlı küresel ekonomi’ olan Global Compact’ın Yürütme Kurulu’nun yeni döneminin başkanlığına ise Unilever Dondurma ve İçecek Kategorileri NAMETRUB Başkan Yardımcısı Mustafa Seçkin, getirildi. 

Yönetim Kurulunda Yeşim Tekstil’in dışında Koç Holding, Nestle Türkiye, Unilever Türkiye, Garanti Bankası, Boyner Grup, Borsa İstanbul, Borusan Holding, Coca-Cola İçecek, TİSK, TÜSİAD, TEGV ve Eczacıbaşı Holding gibi Türkiye ekonomisine yön verip sürdürülebilirliği bir kurum kültürü haline getirmiş şirketler ve sivil toplum örgütleri bulunuyor.

LİDERLİK EDECEK

Üç yıl boyunca yürütme kurulunda yer alacak olan Yeşim Tekstil’i yönetim kurulunda, geçtiğimiz dönemde olduğu gibi firmanın Kurumsal İletişim Müdürü Dilek Cesur temsil edecek. Cesur, kurulda yer alan diğer üye firmaların temsilcileri ile  birlikte Küresel İlkeler Sözleşmesi’nin Türkiye’de yaygınlaşması için liderlik edecek.

DÜNYA İLE PAYLAŞIM

Yeşim Tekstil, 2008 yılından bu yana, Global Compact sözleşmesi çerçevesinde her yıl hazırladığı faaliyet raporunda; insan hakları, işçi standartları, çevre ve yolsuzlukla mücadele konularında uluslararası sözleşme ilkeleri doğrultusunda yaptığı çalışmalara ve gönüllü olarak yürüttüğü sosyal sorumluluk faaliyetlerine yer veriyor. 

Hazırlanan rapor her yıl yenilenerek İngilizce ve Türkçe olarak Birleşmiş Milletler’in web sitesine yüklenerek tüm dünya ile de paylaşılıyor. Halka açık olan İlerleme Raporu şirketin şeffaflık ve hesap verebilirliğe olan taahhüdünün önemli bir göstergesi sayılıyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X