Yeşim’de kanser taraması

Yeşim Tekstil, Bursa Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Yıldırım Kanser Erken Teşhis – Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) işbirliği ile Yeşim çalışanlarına ücretsiz kanser taraması olanağı sağlanıyor.

Yeşim’de kanser taraması

Yeşim Tekstil İnsan Kaynakları Departmanı’nın organizasyonuyla hayata geçirilen proje kapsamında, Yeşimli kadın çalışanlara özel ücretsiz meme, rahim ağzı ve kalın bağırsak kanseri tarama testleri yapılıyor. 

Proje kapsamında her hafta Salı ve Cuma günleri Yıldırım Belediyesi bünyesindeki Yıldırım KETEM de 15’er kişilik gruplar halinde test yaptırılıyor. 

Test sonuçları ise bir ay içerisinde Yeşim Tekstil’in doktorlarına gönderiliyor ve bulgu rastlanan hastalar takip ediliyor. Proje kapsamında 40 yaş üstü kadınlara kanser taraması yapılıyor. 

2015 yılında başlayan projede şimdiye kadar 360 Yeşim Tekstil çalışanı bu imkandan faydalanarak gerekli kontrolleri ücretsiz yaptırma şansını yakalamış oldu. Kampanya kapsamında, kanser tarama testi yaptırması gereken kadın çalışanların yaklaşık yüzde 90’nına ulaşıldı. Taramalarda şimdiye kadar çok ciddi bulgularla karşılaşılmadı. Ancak az sayıda kişide başlangıç aşamasında tespit edilen kanser vakalarına rastlandı. Tespit edilen bu vakalar ile ilgili de Yeşim Tekstil doktorlarına test sonuçları ile ilgili bilgiler verilerek tedavi sürecini başlatmaları sağlandı. Kanser taraması çalışmaları Yeşim Tekstil çalışanlarından talep gördüğü sürece devam edecek.

İnsan Kaynakları ve Sosyal Uygunluk Direktörü Fatoş Hüseyinca, ‘Önce İnsan’ felsefesini kendine ilke edinmiş Yeşim Tekstil’in ‘her şeyin başı sağlık’ anlayışı doğrultusunda çalışanlarının sağlığı için birçok çalışma yaptığını vurguladı. 

Hüseyinca, sosyal uygunluk şartlarından biri olan iş sağlığı ve güvenliği konusuna önem verdiklerini belirterek, kurum içinde bu konuda yaptıkları çalışmaların yanı sıra kişilerin “sağlık” konusunda farkındalıklarını ve bilgilerini artırmak için de farklı projeler yürüttüklerini belirtti. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X