Yeşim’de yalın söyleşiler sürüyor

Yeşim Tekstil, 2006 yılından bu yana üretimde ve yönetimde uyguladığı yalın düşünce ile bu konuda rakiplerine ve paydaşlarına örnek olmaya devam ediyor. Yeşim Tekstil, firma içerisinde yürüttüğü ‘7 İsraf Günleri’ projesi kapsamında, farklı firmalardan yal

Yeşim’de yalın söyleşiler sürüyor

Yeşim Tekstil Yalın Ofis önderliğinde hayata geçirilen etkinlik kapsamında geçtiğimiz günlerde IKEA Lojistik Müdürü Mevlüde Sezer Yeşim Tekstil’e konuk oldu. ‘Lojistikte Yalın’ konusunda bir sunum yapan Sezer, yalın üretimin amacının üretimin karmaşık yapıdaki dünyasında israfı asgari düzeye indirmek olduğunu söyledi. Yalında en önemli şeyin değer anlayışı olduğunu belirten Sezer, önce değeri tanımlamak gerektiğini ifade etti.

KATKI SAĞLAMAYAN HER ŞEY DEĞERSİZDİR

Üretime ile hizmete katkı sağlamayan her şeyin değersiz ve ekstra iş olduğunu dile getiren Sezer, ”Bunları önlemek gerekir. Biz İKEA olarak, özellikle bu konuya çok önem veriyoruz ve bu nedenle dünya genelinde tüm şirketlerimizde değere odaklanıyoruz” dedi.

Söyleşi sonunda Sezer’e Yeşim Tekstil Yalın Ofis Şefi Neslin Gazioğlu Özkaya tarafından bir teşekkür plaketi de takdim edildi. Yeşim Tekstil tarafından gerçekleştirilen ‘7 İsraf Günleri’ projesinde amaç, çalışanların zaman kaybı, bekleme, taşıma, fazla üretim, stok, gereksiz operasyon, fire olmak üzere 7 temel israfı görmeyi öğrenmesi, israflara odaklanması, fırsatları görmesini sağlamak ve iyileştirme çalışmaları yapmak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X