Yeşim’den doğa dostu inovatif kumaş

Üretimin her aşamasında ‘Önce İnsan’ diyen Yeşim Tekstil’in, ürettiği inovatif kumaşlar tüketiciye kullanımda konfor yaratırken, karbon ayak izi düşük olması özelliğiyle de sürdürülebilirliği destekliyor.

Yeşim’den doğa dostu inovatif kumaş

Tekstil sektöründe kendisini global bir firma olarak konumlandıran, teknolojisi, kaliteli insan kaynağı ve profesyonel yönetim argümanları ile sürdürülebilirlik konusunda attığı adımlarla dünyaca ünlü markalara üretim yapan Yeşim Tekstil, inovatif çalışmalarına bir yenisini ekledi.

Müşterilerinin talepleri doğrultusunda sürekli kendini yenileyen, sektördeki trendleri yakından takip eden Yeşim Tekstil, son olarak kalıcı anti mikrobiyel özelliği ile giyildiğinde koku yapmayan, termal, nem konforu ve hızlı kuruma ve ütü istememe özelliği olan, doğa dostu bir kumaş üretti. 

NEM EMİCİ ÖZELLİĞE SAHİP

İnsanların hayatını kolaylaştırması nedeniyle Comfort Life ürünler segmentinde Yeşim’in müşterilerine sunulmaya başlanan bu ürün, optimum seviyede nem emici özelliğe sahip, termal bir kumaş olarak öne çıkıyor. Kumaş, karbon ayak izi düşük olması nedeniyle de doğa dostu olarak konumlandırılıyor. Yumuşak, dökümlü bir yapısı olan kışın iç giyimde yazın ise tişört, elbise vb. olarak kullanılabilecek olan bu kumaş, tüketiciye daha hafif, daha rahat, daha serin ve terletmeyen bir kullanım sunuyor. 

DÜNYADAKİ TRENDLER HIZLA DEĞİŞİYOR

Yeşim Tekstil CEO’su Şenol Şankaya, günümüzde inovasyon kavramının, firmaların gündeminin en üst sırasına oturduğunu belirterek, şu bilgileri verdi: ”Artık gelecek odaklı her firma, kendini inovatif bir firma olarak konumlandırmaya çalışıyor. Dünyadaki trendler, teknolojiye ve müşterilerin beklentisine paralel olarak hızla değişiyor. Yeni trendleri yakalamak, hatta yeni trendler yaratabilmek için sürekli yenilik peşinde koşmak gerekiyor. Bugünün iş dünyasında inovasyon bir kerelik değil, tekrarlanabilir, sistemleştirilebilir ve şirketlerin yapısına yerleştirilebilir bir süreç haline geldi. Son yıllarda yaratıcılık ve inovasyon hayatın her alanında olduğu gibi tekstil sektöründe de çok önemli bir yer edindi. Tekstil sektörü için inovasyonu doğa dostu ve son yıllarda en önemli trend olan yanmayan, su tutmayan, ütü gerektirmeyen, terletmeyen akıllı kumaşları örnek olarak sıralayabiliriz.”

AR-GE MERKEZİ KURMA HAZIRLIĞI

Tekstilde sürdürülebilir bir gelişme ve başarı hedefleyen kişiler ve kurumların yeni, farklı, yaratıcı fikirler ve projeler üretmek zorunda olduğunu vurgulayan Yeşim Tekstil CEO’su Şenol Şankaya, ”Sürekli değişim ve rekabetin egemen olduğu bir dünyada yaşamımızı sürdürmek zorundayız. Artık düşünülmeyeni düşünmek, yapılmayanı yapmak, hayata geçirmek hiç olmadığı kadar önemli. İşte kullanım kolaylığı olan, tüketiciye kişisel bir konfor sunan doğa dostu kumaşımız Comfort Life segmentiyle tam da bu noktada müşterilerimizle buluşmaya başladı. Bugüne kadar AR-GE departmanımız kanalı ile yürüttüğümüz bu çalışmaları 2017 yılı içinde kurmayı planladığımız AR-GE merkezine taşımayı hedefliyoruz. Böylelikle de hem ürün hem de hizmet inovasyonu anlamında çalışmalarımıza hız ve ivme kazandıracağımızı düşünüyoruz” diye konuştu.

AKILLI KUMAŞLARIN İLK ÜRETİCİLERİNDEN

2000’li yılların başından itibaren nano teknolojik kumaşların AR-GE olarak üretimini yapan Yeşim, tekstil sektöründe son yıllarda en önemli trend olan yanmayan, su tutmayan, ütü gerektirmeyen, terletmeyen akıllı kumaşların Türkiye’deki ilk üreticileri arasında yer alıyor. Firma aynı zamanda Yeşim Organic ve Yeşim Recycle adıyla da iki markaya sahip.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X