Yeteneklerini STEM metoduyla geliştiriyorlar

Bursalı iki öğretmenin de yer aldığı, ‘A New Route Fort He Future Stem’ adlı etwinning projesi ile öğrenciler; Fen, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik (STEM) eğitim metodunu deneyimliyor.

Yeteneklerini STEM metoduyla geliştiriyorlar

STEM eğitim metoduyla minikleri yaşama hazırlayan Kestel Anaokulu öğretmenlerinden Özlem Gündüz ve Ummuhanı Özbek, bu uygulamanın öğrencilerin yeteneklerini ve yaratıcılıklarını geliştireceğini söylediler. Ekim ayında başlayan proje mart ayında son bulacak. Türkiye’nin çeşitli illerinden 10 Türk öğretmenin bir araya gelerek hayata geçirdiği projenin kuruculuğunu Muhammer İlhan ve Fatma Sezer Yılmaz yürütüyor. Proje içinde Romanyalı bir öğretmen de bulunuyor.

DEĞİŞEN DÜNYAYA UYUM…

Projeyle ilgili bilgi veren Kestel Anaokulu Özlem Gündüz, projede ilk olarak öğrencilerin problemlere disiplinler arası bakış açısıyla bakmasını ve yeni nesil eğitim yaklaşımıyla bilgi ve beceri kazanmasını hedeflediklerini söyledi. Bu metot ila bireyleri başarılı olma ve bu değişen dünyaya uyum sağlama becerileriyle güçlendirmeyi amaçladıklarını vurgulayan Gündüz, “Öğrencilerimizin yaratıcılıklarının ve girişimcilik becerilerinin artmasını sağlamak istiyoruz. Özellikle pandemi döneminde öğrencilerin, oldukça azalan algılarını ve bilgi düzeylerini arttırmada STEM yöntemi etkili olacağını düşünüyoruz. Bu hedeflerimizin yanı sıra, öğrencilerin web.2 araçlarını etkili kullanıp deneyimlemelerini amaçlıyoruz. Projenin sonucunda STEM metodu daha çok kişiye ulaşacak ve farkındalık artacak. Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz yeni deneyimler yaşayacak” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X