Yetim, Öksüz Ve Asker Çocuklarına Yardım Yapılacak

Efeler İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yetim, öksüz ve asker çocuklarına yönelik yardım başlatıldı.

Yetim, Öksüz Ve Asker Çocuklarına Yardım Yapılacak

Efeler İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yetim, öksüz ve asker çocuklarına yönelik yardım başlatıldı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından başlatılan yeni bir proje kapsamında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı tarafından yetim ve öksüzlere yönelik maaş bağlanması için çalışmalar başlatıldı. Yapılacak olan 100 TL’lik yardım için hak sahiplerini belirlemek için bu ay itibariyle başvurular alınmaya başlanmış olup yetim ve öksüz yardım parası için 18 yaşını doldurmamış olmak gerekiyor. Muhtaç durumdaki çocuklar için annesi, babası ya da her ikisi vefat etmiş olan bunun dışında da babası askerde olan çocuklar faydalanacak. Yapılacak olan 100 TL’lik yardım annesi vefat etmiş çocuklar için babaya, babası vefat etmiş olanlar için ise anneye verilecek. Şayet çocuğun iki ebeveyni de vefat etmişse çocuğa bakan kişi bu parayı alabilecek. Yetim ve öksüz aylığı ile asker çocuklarına yardım başvuruları Efeler ilçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na yapılacak. Müracaat eden ve hak sahibi olan vatandaşlara ödemeler PTT tarafından kişilerin hesabına yatırılacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X