Yetimlere yardım eli

Yıldırım’da ikamet eden ve zor günler geçiren iki çocuklu Geyik ailesinin imdadına Yıldırım Belediyesi yetişti.

Yetimlere yardım eli

Zor şartlar altında adeta harabeyi adlandırılan bir evde yaşam mücadelesi veren ailenin evinin yenilenme çalışmaları başlatıldı. Bu süreçte aile, Yıldırım Belediyesi Aile Konağı’nda misafir edilerek her türlü ihtiyaçları karşılandı.

Yeni evlerine kavuşmayı beklerken, pankreas tedavisi gören aile reisi Munci Geyik hayatını kaybetti. Bu acı haber üzerine Baba Munci Geyik’in, ‘Ailemi rahat içinde evine yerleştirin’ vasiyeti üzerine çalışmalarını yoğunlaştıran Yıldırım Belediyesi, 15 gün gibi kısa süre içerisinde, mutfaktan salona, banyodan odalarına kadar evi baştan aşağıya yenilerken, Yetiş-Tim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği de evdeki eşyaları aldı.

Çalışmaların tamamlanmasının ardından, yetim kalan 6 yaşındaki Elif ve 4 yaşındaki Hanife, anneleri Fatma Geyik ile birlikte yenilenen evlerine yerleştirildi. Kısa süre içerisinde harabeden adeta küçük bir saraya dönüşen evi görünce göz yaşlarına hakim olmayan anne Fatma Geyik, “Zor günümüzde yanımızda olan, bizimle kederlenip acımızı bize unutturan, çocuklarımın yüzünü güldüren, babamızın vasiyetini yerine getiren Yıldırım Belediyesi’ne, Başkanımız İsmail Hakkı Edebali’ye, bu süreç boyunca desteğini bizden hiç esirgemeyen, evlatlarıma kendi çocukları gibi şefkat ve merhamet gösteren Şükran Edebali’ye, Yetiş-Tim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ne ve tüm Yıldırım Belediyesi çalışanlarına teşekkür ediyorum” dedi.

Ailenin yaşadığı zorlukları duyunca vakit kaybetmeden harekete geçtiklerini söyleyen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ise “Zor bir süreçten geçen ailemizi hemen sahiplendik. Ailemiz bundan sonraki süreçte de hiç bir zaman yalnız kalmayacak. İhtiyaçları olduğu her anda yanlarında yanında olacağız” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X