‘Yetki gasbı yapan bir yargı merci var’

HSYK’yı ‘paralel yapı’ soruşturmasındaki tahliye krizinde geç müdahale etmekle eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Tatil gününde yetki gaspı yapan bir yargı mercii var” dedi.

‘Yetki gasbı yapan bir yargı merci var’

Yargıda yaşanan “tahliye krizi”ni değerlendiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yetki gaspı yapan bir yargı mercii olduğunu, HSYK toplantısının da geç kalmış bir adım olduğunu söyledi.

Kuveyt’e hareketinden önce gazetecilere açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu: “Paralel yapı, tatil günü bunu başlattı. Ve daha ilginci; gece sabaha kadar odasında çalışma yürüten bir hakim ve odası kilitli… Bu işi anlaşılmayacak şekilde sürdüren bir ya da iki hakim… Bu, Türkiye’de bu ilişkilerin nerelere geldiğini göstermesi bakımından çok sıkıntılı ve tehlikeli bir süreç. Burada yetki kullanımı açısından şu anda kendilerine ait olmayan bir yetkiyi kullanmak suretiyle yetki gaspı yapan bir yargı mercii var. HSYK’nın dün saat 14.00’te başlattığı toplantı geç kalmış bir toplantı. Müfettişlerin raporlarını biliyoruz. HSYK’da sanırım kararını verecektir.”

Örgütün içinde yer alanların A’dan Z’ye bedelini ödemesi gerektiğini vurgulayan Erdoğan’ın açıklamalarından yaklaşık 1 saat sonra HSYK, tahliye kararlarını veren 3 hakimi açığa aldı.

AĞZINDAN ÇIKANLARI KULAĞININ DUYSUN

KKTC’nin yeni seçilen cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın “Artık anavatan-yavruvatan yoktur, iki kardeş ülke vardır” açıklamasını değerlendiren Erdoğan, “Sayın cumhurbaşkanının ağzından çıkanı kulağından duyması gerekir. Türkiye’nin Kuzey Kıbrıs’a bakışı yavru vatandır ve böyle bakmaya devam edecektir. Bir ananın yavrusuna bakışı nasılsa böyle bakmaya devam edecektir” dedi. 

AKINCI’DAN JET CEVAP 

Canlı yayında soruları yanıtlarken Erdoğan’ın kendisi hakkındaki sözlerini yine canlı yayında dinleyen KKTC’nin yeni lideri Mustafa Akıncı, “İki kardeş ilişkisinden neden rahatsız olunuyor? Bu yavrunun büyümesini istemiyor mu Türkiye? Biz hep yavru mu kalalım? Ben söylediklerimin arkasındayım” ifadesini kullandı.

MUHALEFET 12 YILDIR ÇANAKKALE’DE YOKTU

CHP, MHP ve HDP’nin Çanakkale 100. yıl anma törenlerine davet edilmemesi eleştirilerine yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Davet edilip edilmediklerini bilmiyorum ama 12 yıl başbakanlık yaptım ve bu sürede ne Kılıçdaroğlu ne Baykal ne de Bahçeli’yi Çanakkale’de görmedim. Şimdi ne oldu da biz davet edilmedik diyorlar” diye konuştu.  

RUSYA ÖNCE KIRIM’IN HESABINI VERSİN

Rus lider Putin’in Erivan’daki törende Ermeni iddialarını ‘soykırım’ olarak nitelendirmesini bir kez daha eleştiren Erdoğan, şunları kaydetti: “Rusya’nın bu ilk defa kullandığı bir ifade değil. Benzer ifadeyi Fransa’da kullandı. Ben Putin’in böyle bir adım atmasına üzgünüm kırgınımı bunu da söyledim. Soykırımlar konusunda böyle bir adım atılıyorsa Rusya kendi, tarihini masaya yatırması lazım. İşte Kırım ortada. Bunların bir hesabını versinler. Türkiye asla bir soykırım yapmamıştır.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X