Yetki isyanı

Yetki isyanı

Ziraat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi, ‘Bitki Koruma Ürünlerinin Toptan ve Perakende Satılması ile Depolanması Hakkında Yönetmeliği’nde yapılan değişiklikle; bitki koruma ürünlerinin satışını yapmak amacıyla izin belgesi verilecek meslekler arasına; Ziraat Mühendisi dışında; Eczacı, Kimya Mühendisi’nin yanına; bu kez de ‘Orman Mühendisi’ eklendiği gerekçesiyle bu değişikliğe tepki gösterdi. Ziraat Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Erkan Yaslıoğlu, yaptığı açıklamada; Tarım ve Orman Bakanlığı’nca yayınlanan son yönetmelik değişikliğinin, yalnızca istihdam alanını kendince ve keyfince düzenleme sorunu değil, doğrudan gıda güvencesi, gıda güvenliği ve halk sağlığını ilgilendiren çok ciddi bir sorun olduğunu söyledi.

“ÇALIŞMA ALANIMIZA GİRMEYİN”

Tarımsal üretimin artırılarak devamlılığının sağlanması için; bitki koruma önlemlerinin önemine vurgu yapan Yaslıoğlu, “Bitki koruma ürünlerinin üretimi, satışı, tanıtımı ve fiili uygulanmasının bu konuda eğitimli uzman kişilerce yapılması zorunludur. Ziraat hühendislerinin; yasa, tüzük ve yönetmelikle düzenlenmiş hak ve hükümleri yok sayılarak, keyfi yönetmelik değişikliği ile mesleki alandaki hakların ilgisiz bir kesime istihdam yaratma ya da siyasi çıkar sağlama amacıyla yasa dışı düzenlenmesi her açıdan yanlıştır ve hukuka aykırıdır. Sorunun kalıcı çözümü için; Ziraat Mühendisliği dışındaki mesleklerin doğrudan ilgili olmadığı zirai ilaç bayiliği, çiftçiye uygulamalı eğitim dahil olmak üzere yeniden değerlendirilmeli ve dolaylı bağ aramaksızın diğer meslek disiplinlerine verilen mevcut yetki belgeleri iptal edilmelidir. Biz farklı meslek disiplinlerinin kendi çalışma alanlarına saygılıyız, çalışma alanımıza girilmesine ise karşıyız. Oda olarak yanlışlara yeni yanlışlar eklenmesine izin vermeyecek, yargı yolu dahil haklı mücadelesini sonuna kadar sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X