YGS başladı

Üniversiteye girişte birinci aşama olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) saat 10.00’da başladı.

YGS başladı

YGS, Türkiye geneli ile KKTC’nin başkenti Lefkoşa’da 173 il ve ilçe sınav merkezinde, yaklaşık 7 bin 300 binada ve 117 bin salonda, 303 bin sınav görevlisiyle gerçekleştiriliyor.

Sınava, 2 milyon 178 bin 563 aday başvurdu.

Tek oturumda yapılacak ve saat 10.00’da başlayan sınavda adaylara, 160 soru için 160 dakika süre verilecek.

Bursa’da YGS heyecanı

Bursa’da Yükseköğretime Geçiş Sınavı’na (YGS) giren öğrencilerin heyecanına aileleri de okulların dışında bekleyerek ortak oldu.

Üniversiteye girişin ilk adımı olan YGS, bugün saat 10.00’da başladı. Heyecanla sınava giren öğrencilere aileleri de destek oldu. 2 milyon 178 bin 563 öğrencinin üniversite hayalini gerçekleştirmek için girdiği YGS’de adaylar Türkçe, Temel Matematik, Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleri olmak üzere 4 ayrı dersten 40’ar soruyu cevaplandıracak. Adaylar, toplam 160 soruyu kendilerine verilen 160 dakikalık süre içerisinde çözmeye çalışacak.

Veliler daha heyecanlı

Bursa Anadolu Lisesinde sınava giren bir çok öğrenci, sınava velileriyle geldi. Çocukları sınava girecek olan velilerin heyecanlı oldukları gözlendi. Sınav bitimine kadar bekleyecek velilerin kimi Kuran-ı Kerim okurken, kimi de stresten yerinde duramadı. Sınav hakkında konuşan veliler, “Hiçbir şey çocuklarımızdan önemli değil. Sağlıklı girdiler, inşallah sağlıklı şekilde çıkarlar” dedi.

Yüksek güvenlik tedbirleri alındı

Öte yandan sınav yerine girecek öğrenciler, görevli polislerce didik didik arandı. Cüzdan, kemer, küpe gibi hiçbir aksesuar ile sınava girişe izin verilmezken, öğrenciler sadece etiketsiz şişede su ve kimlikleri ile okula alındı.

Sorular kamuoyuna açıklanacak

Adaylar, sınava girecekleri binanın kapısında, kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için saat 09.00’da hazır bulundu.

Sınav salonuna 2016-YGS Sınava Giriş Belgesi ile nüfus cüzdanı veya pasaportları kontrol edilerek alınan adaylar, sıra numaralarının bulunduğu yerlere oturdu.

Sınav binalarında emanete eşya alınmadı. Adayların sınavda kullanacakları kalem, silgi, kalemtıraş ile şeker ve peçete, ÖSYM tarafından verildi.

Sınavın yapıldığı binaların bahçelerinde bekleyen velilerin, en az adaylar kadar heyecanlı olduğu dikkati çekerken, kimi veliler de çocuklarının başarısı için dua etti.

Türkçe, sosyal bilimler, temel matematik ve fen bilimleri testlerinin yer alacağı sınavda öğrencilere, Türkçeden 40, tarihten 15, coğrafyadan 12, felsefeden 8, din kültürü ve ahlak bilgisi veya ilave felsefe sorularından 5, temel matematikten 40, fizikten 14, kimyadan 13 ve biyolojiden ise 13 soru yöneltilecek.

Sorular 2 gün içinde yayınlanacak

Adaylar, sınav başladıktan sonra ilk 120 dakika ve son 15 dakika içinde sınav salonunu terk edemeyecek, kısa süre için bile olsa salondan çıkamayacak. Sınav salonundan her ne sebeple olursa olsun çıkan aday, bir daha buraya alınmayacak ve sınavın ilk 120 dakikası dolana kadar, binada bekletilecek.

ÖSYM, bu yılki YGS’de soruların tamamını, “Temel Soru Kitapçığı” adı altında, internet sitesinden tüm kamuoyunun bilgisine sunma kararı aldı. Soruların pazartesi veya salı günü yayınlanması bekleniyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X