YGS’de yarın son gün!

Yükseköğretime Geçiş Sınavı başvuruları pazartesi sona eriyor. Başvuru süresinin uzatılmayacağını açıklayan ÖSYM Başkanı Ali Demir, ‘İşinizi son güne bırakmayın, sonucu da ais.osym.gov.tr’den teyit edin’ dedi.

YGS’de yarın son gün!

YGS ve sınavsız geçiş başvurularının 5 Ocak’ta başladığını anımsatan ÖSYM Başkanı Ali Demir, 19 Ocak Pazartesi sona erecek başvuru süresinin ise uzatılmayacağını söyledi.

Bu yıl 2 milyon 100 bin adaydan başvuru beklediklerini belirten Demir, yaptığı açıklamada, şimdiye kadar yaklaşık 1,5 milyon adayın başvuru yaptığını bildirdi. Demir, bu yıl MEB ile yaptıkları çalışma çerçevesinde MERNİS’teki bilgileri aldıklarını ve süreci başarıyla yürüttüklerini kaydetti.

KAYITTAN SONRA KONTROL EDİN

Üniversite sınavlarına girecek tüm adaylara başarı dileyen ÖSYM Başkanı Ali Demir, şöyle konuştu: “Üniversite başvuruları için pazartesi son… 2014’te bunu ısrarla vurguladık, 2015’te de aynı noktada olacağız, hiçbir başvuru süremizi uzatmayacağız. Çünkü ondan sonraki süreç dakika dakika işliyor. Adaylar başvurularını son güne bırakmasınlar, bir an önce yapsınlar, paralarını yatırsınlar. Benim özel ricam, başvuru yaptıktan, paralarını yatırdıktan sonra da ais.osym.gov.tr’den başvurularının yapıldığını teyit etsinler, herhangi aksamaya mahal bırakmasınlar.”

40 YILLIK ÖSYM TARİHİNDE İLK

Engelli adayların, sağlık raporuyla tespit edilmesi durumunda, hayatlarını kolaylaştıran elektronik aletlerle ilk kez bu yıl sınava girmesine imkan sağladıklarını anlatan 40 yıllık ÖSYM Başkanı Demir, “Ankara’ya gelecek olan bu özel adaylar, istedikleri elektronik aletlerle (elektronik büyüteç, daktilo, bilgisayar, vb…)  kontrollü ortamda sınava girebilecek” dedi. 

Engelli adayların Ankara’ya davet edilmesinin ‘eziyet’ gibi algılanmamasını isteyen Demir, sadece yardımcı alet kullanmak isteyenlerin başkentte sınava girmek zorunda olduğunu, diğer engellilerin istediği yerde sınava girebileceğini vurguladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X