YHT o ilde ilk defa durdu

Yüksek Hızlı Tren (YHT) bugün ilk defa Bilecik’te durup Ankara’dan gelen tren ilk yolcularını indirdi, İstanbul yolcularını da aldı.

YHT o ilde ilk defa durdu

İstanbul- Ankara arasında geçtiğimiz sene seferlerine başlanan YHT hattının hizmete açılmayan tek istasyonu olan Bilecik YHT Garı, bugün Ankara- İstanbul, İstanbul -Ankara seferleri ile hizmete girdi. 

Sabah 06.00’da Ankara’dan kalkan YHT saat 08:06’da Bilecik istasyonunda ilk defa durdu. Bilecik’te ilk yolcusunun indiren YHT daha sonra yolcularını alıp İstanbul’a hareket etti. Bilecik’te inen ilk yolcu olan Sevilay Akbulut, YHT seferinin çok güzel olduğunu belirtti. Akbulut, “Ben yıllardır yolculuk ediyorum zaten eşimde görevli. O yüzden çok güzel. İlk gelen yolcuyum, ama ben burada 9 yıl oturdum daha önce açılış için geldim. Ankara’dan geliyorum. Kaç saatte geldiğimizi bilmiyorum hiç saate bakmadım. Bilmiyorum kaç saatte geldiğimizi. Ama gayet rahat. Çok güzel süper, mükemmel” dedi.

BASIN MENSUPLARI İLE YOLCULUK

İlk gelen tren seferinin karşılan Bilecik Ak Parti İl Başkanı Kadri Bayrak ve milletvekili adayları Halil Eldemir, Ramazan Kurtulmuş ve Merkez İlçe Başkanı Fikret Karabıyık Bilecik’ten Ankara’ya gidecek olan yolcular ile sohbet ettiler. İlk seferi uğurlayan parti temsilciler 2’inci sefer olan ve İstanbul’dan 06:30’da kalkan ve saat 08:27’de Bilecik olan YHT’e basın mensupları ile binerek Bilecik Bozüyük ilçesine hareket ettiler. Ara ara 150 kilometre hıza ulaşan tren 22 dakika sonra Bozüyük’e ulaştı.

“BİLECİK İSTASYONUMUZ HIZLI TRENE EV SAHİPLİĞİ YAPAMIYORDU”

YHT istasyonundan inen heyetten AK Parti Bilecik milletvekili adayı Halil Eldemir burada bir açıklamada bulundu. Eldemir, bugün itibari ile Bilecik’teki ilk seferle Bozüyük’e hareket ederek bu heyecana ortak olmak istediklerini belirterek sözlerine şöyle devam etti.

“2002 yılında iktidara gelen AK Parti Yüksek Hızlı Tren projesini gerçekleştirme gayreti içerisine girdi. 2004 yılında İstanbul- Ankara hattının projelendirilmesiyle alakalı çalışmalara başladı. 2007 yılının 23 Nisan’ında Eskişehir – Ankara arasındaki hızlı trenlerimiz deneme seferlerine başladı. 

2009 yılının ilk aylarından itibaren de Eskişehir – Ankara arasında hızlı treni milletimizin istifadesine sunmuş olduk. Daha sonraki süreçte biliyorsunuz hızlı trenimiz Konya hattı Eskişehir- Konya hattı, Ankara- Konya hattı dolayısıyla işletmeye açılmış oldu. Onun akabinde de İstanbul hattının çalışmaları hızla devam ediyordu. Geçen sene Temmuz ayı itibariyle de Ankara- İstanbul seferlerine Pendik’e kadar başlamış olduk. Bilecik istasyonumuz bu süreç içerisinde gerek çevresel koşulları açısından, gerekse inşaatının yapılamamasından tamamlanamamış olmasından kaynaklı seferlere, hızlı trene ev sahipliği yapamıyordu. Ama ta ilk günden beri de bizim Bozüyük istasyonumuz gerek Ankara hattı, gerek İstanbul hattında yolcularımıza hizmet etmeye başlamıştı. Bizim AK Parti iktidarları olarak önümüzdeki dönemle de alakalı Türkiye’nin hızlı tren projesinde projeleri çok ciddi projeler 2023 hedefimizde de Türkiye nüfusunun yüzde 70’ine yakın oranını, aynı zamanda da Türkiye’nin birçok vilayetine de hızlı treni ulaştırmayı düşünüyoruz.” 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X