Yıkılacak binalarda asbest tehlikesi

Türkan Akyol Göğüs Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. İbrahim Ocak, “Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yıkılacak binalarda asbest, maddesi ölçümleri yapılması gerekiyor. Asbestli binalar yıkılırken önlemler alındığında risk azaltılabilir. Asbest maddesi sol

Yıkılacak binalarda asbest tehlikesi

Yıldırım Belediyesi ve İş Sağlığı ve Güvenliği Federasyonu’nun (İSAF) ortaklaşa düzenlediği çalıştayda iş sağlığı ve güvenliği masaya yatırıldı. Konunun uzmanları iş sağlığı ve güvenliğini konuştu. Çalıştaya Türkiye’nin çeşitli illerinden konusunda uzman hocalar katıldı.

Programda konuşan Türkan Akyol Göğüs Hastanesi Baş Hekimi Uz. Dr. İbrahim Ocak, “Bir dönem ülkemize gelen asbest maddesi bir çok binada kullanıldı. Asbest maddesi ısıya soğuğa yalıtkan bir madde ülkemizde geçmiş yıllarda binalarda çok tercih edilmiş binalardaki kumlara katılmış. Kumlara katılma sebebi ise içindeki lift yapısı sebebiyle binayı sağlamlaştırması için. Ülkemizde 2010 yılına kadar 500 bin ton asbest maddesi binalarda kullanılmış. Bu madde Rusya’dan gelmiş bu maddeden nerede ne kadar kullanıldığı belli değil kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yıkılacak binalarda asbest, maddesi ölçümleri yapılması gerekiyor. Asbestli binalar yıkılırken önlemler alındığında risk azaltılabilir. Asbest maddesi solunum yoluyla alındığında akciğere zarar verir ve kanser riski oluşturur” dedi.

Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdulvahap Yiğit de, “İş güvenliği son günlerde son derece önemli bir konu oldu. Bu konuyla ilgili halkın farkındalığını artırmak için bu toplantı çok faydalı olacak. Türkiye’de kanun ve yönetmeliklerde bir sıkıntı yok sıkıntı ülkemizde denetim her konuda olduğu gibi biraz denetim problemimiz var denetim problemi çözüldüğü zaman sorun çözülecek” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X