‘Yıkılan okullar ne zaman yapılacak?”

CHP İl Başkanı İsmet Karaca, depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılan okulların yıllar geçmesine rağmen yeniden yapılmaması nedeniyle ortaya çıkan açığın krize yol açtığını belirterek, Milli Eğitim Bakanlığı’nı göreve çağırdı. Çelebi Mehmet Lisesi, Demirtaş Endüstri Meslek Lisesi ve Merinos İlkokulu arazilerinde incelemelerde bulunan Karaca, salgını sonrası derslik ihtiyacı daha da artan Bursa’da, ‘yıkılıp yeniden yapılamayan okulların’ eğitimin kanayan yarası haline dönüştüğünü söyledi. Karaca; Karacabey ve Gemlik’te 2, Nilüfer, Mustafakemalpaşa, Mudanya, Yenişehir ve Kestel’de 1, Orhangazi’de 3, Yıldırım’da 4 ve Osmangazi’de 8 yıkılan okulun yeniden eğitime kazandırılması gerektiğine işaret etti.

‘Yıkılan okullar ne zaman yapılacak?”

“PLAN PROGRAM YOK”

Bu okulların planlanmadan, hesaplanmadan yıkıldığını öne süren Karaca, “Bu okullardaki öğrenciler, varsa okulun diğer bloklarına ya da başka okullara gönderilmiş, mevcut dersliklerdeki öğrenci sayısı arttığı gibi, özellikle mesleki ve teknik liselere yeni kayıt döneminde öğrenci alınamamıştı. Aradan ne kadar zaman geçti ama hiçbir hareket yok. Plan, program yok. Molozlar ortada duruyor. Demirtaşpaşa EML arazisindeki otlar insan boyuna ulaştı. Okul yeniden yapılacak diyerek günü kurtarıyorlar. Pandemi nedeniyle sınıf mevcutlarının iyice azaltılması gündemde olduğu için Bursa’nın daha fazla dersliğe ihtiyacı var” dedi.

“AYNI İSİMLERLE YAPILMALI”…

Yıkılan tüm okulların aynı isimlerle yapılmasını talep ettiklerinin altını çizen Karaca, “Yıkılan okullardan 2’si ‘Atatürk’, biri ‘Zübeydehanım’, biri ‘Cumhuriyet’ ve diğerleri de hayırseverlerin adını taşıyor. MEB’in asıllarına uygun okul projeleriyle, Atatürk ve annesi Zübeyde Hanım’ın adlarını korumasını da talep ediyoruz. Oralar yeniden okul olmalı aksi bir karara Bursa halkı izin vermez” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X