Yıkım kararı tekli eğitimi vurdu

İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün çürük olduğu saptanan 13 okulun yıkılarak yeniden yapılması yönündeki kararı misafir öğrenci kabul edecek okullarda sistemin ve düzenin bozulmasına neden oldu.

Yıkım kararı tekli eğitimi vurdu

SEYİT GÜNDOĞAN 

 

Bu okullardan biri de Yıldırım’daki Turgay Ciner İlkokulu. Yeni eğitim-öğretim yılında tam gün eğitime dönmeye hazırlanan Turgay Ciner İlkokulu’na, yıkılacak olan Selçuk Hatun Ortaokulu’nun öğrencilerinin gelecek olması üzerine okulda bu yıl da ikili eğitim yapılacak. 

Bu durum hem okul idaresini, hem öğretmenleri, hem de velileri ayağa kaldırdı. Çünkü yeni düzenlemeye göre; Selçuk Hatun Ortaokulu öğrencileri sabahçı, Turgay Ciner İlkokulu öğrencileri de öğlenci olacak. Haberi öğrenen veliler dün soluğu okulda alarak karara tepki gösterdiler. Yapılan düzenlemenin kendilerine çok geç tebliğ edildiğini belirten veliler bu kararın çok aceleyle alındığını savundular. 

Bütün düzenlerini tam güne göre ayarladıklarını vurgulayan veliler “Küçük çocuklarımızın ortaokul çocukları ile birlikte okumalarını istemiyoruz. Hijyen açısından da aynı sıraları kullanmaları iyi olmayacak. Çevrede yeni açılan ve sınıf mevcutları az olan orta okullar varken oraya niye nakil yapılmıyor da bizim ilk okulumuza nakil yapılıyor. Aynı zamanda yemek firmasıyla bile anlaşılmış, okulumuzda her şey ta gün eğitim sistemine göre hazır durumda tekrar karmaşa istemiyoruz” dediler.

Veliler, okul önündeki eylemin ardından, bu kararın geri alınmasına yönelik topladıkları imzaları Yıldırım Kaymakamlığı’na götürdüler. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X