YIL-MEK’te yıl sonu sergisi

Yıldırım Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (YIL-MEK) Yıl Sonu Sergisi Barış Manço Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

YIL-MEK’te yıl sonu sergisi

Açılış töreninde konuşan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali,  “Üreten bir toplumun parçası olmak adına YIL-MEK’te eğitim gören kursiyerlerimizle bu anlamlı günde bir arada olmaktan dolayı mutluluk duyuyorum” dedi.

İLÇE EKONOMİSİ KAZANACAK

Yıldırım Belediyesi olarak YIL-MEK’in ilçe ekonomisine kattığı istihdam ve iş gücünü her anlamda artırdıklarını söyleyen Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Meslek edindirme kurslarını 42’ye, branş sayımızı ise 60’a çıkardık. Bu bizim adımıza büyük bir başarı. 12 bin 350 kursiyerimiz bu kurslarda mesleki ve sanat anlamında önemli kazanımlar elde etti. Halk Eğitim ile birlikte 25 bin 850 kursiyerle Yıldırım’da önemli bir işi başardık” diye konuştu. 

Toplumun en güçlü yapısının aile olduğunu belirten Başkan Edebali, “Biz projelerimizi aile temeli üzerine inşa ediyoruz. Aile güçlü olursa toplum da güçlü olur. Bu bilinçle Aile ekonomisine katkıda bulunmak için meslek edinmek isteyen kadınlarımızın mutluluğu adına çalışıyoruz. İstihdama katılan kadınlarımız sayesinde kadın eli değen ilçe ekonomisi daha fazla kalkınacak’ diye konuştu.

ÜRETEN KADINLARA DESTEK

YIL-MEK’te eğitim gören kadınlara üretim aşamasından itibaren verdikleri desteği pazarlama anlamında da sürdüreceklerini aktaran Edebali, “El emeği göz nuru ürünlerini satıp ailelerine katkı sağlayacak kadınlarımızı yalnız bırakmıyoruz. 60 branşta hünerlerini gösteren kadınlarımız Ramazan ayı boyunca Cazibe Merkezi’nde oluşturacağımız Ramazan sokağındaki stantlarda ürünleri satabilecek” dedi. 

Konuşmaların ardından Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, YIL-MEK kursiyerlerine sertifikalarını verdi. Daha sonra sergi açılışını gerçekleştiren Başkan Edebali, sergideki sanat eserlerini inceleyerek kursiyerler ve aileleri ile sohbet etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X