YIL-MEK’ten görkemli açılış

Kadınlara ve gençlere verdiği kurslar ile ekonomiye ve istihdama katkıda bulunan Yıldırım Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (YIL-MEK) 2015 – 2016 Eğitim Öğretim Yılı açılışı İçişleri eski Bakanı Efkan Ala’nın da katıldığı görkemli bir şölenle yapıldı.

YIL-MEK’ten görkemli açılış

Yıldırım’daki yoğun nüfus ve plansız şehirleşme gibi yapısal problemleri kentsel dönüşüm ile çözüme kavuşturmak için çalıştıklarını aktaran Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Yapısal sorunlara şehrin yüzde 32’sini değiştirecek kentsel dönüşüm, inşa edeceğimiz kent meydanları, kültür merkezleri, tematik parklar, spor kompleksleri ve engelli eğitim merkezleri ile çözüm bulacağız. Tüm bu yapısal çalışmaların yanında sosyal belediyecilik çalışmalarına büyük önem veriyoruz. 

Hedef kitlemiz de toplumun iki önemli unsuru olan gençler ve kadınlar. Bu hedef doğrultusunda gençlerimize daha iyi imkanlar sunmak adına bünyesinde Spor İşleri Müdürlüğü ve kadınlarımıza her zaman destek olan Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nü kuran Bursa’daki tek ilçe belediyesiyiz. Yapısal sorunları çözüme kavuştururken, insanlarımızın sosyal problemlerine de çözüm üretiyoruz” dedi.  

OKUL ÖNCESİ EĞİTİME ‘YILDIRIM’ DESTEK

 

57 branşta hizmet verecek olan YIL-MEK kurslarının açılış şöleninde kursiyerlerin heyecanını paylaşmaktan dolayı mutluluk duyduğunu ifade eden Başkan Edebali, ”Kaymakamlık, Halk Eğitim Müdürlüğü ve Yıldırım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü paydaşlığında kadınlarımıza meslek edindirme kursları düzenliyoruz. Kaymakamlık ve İlçe Eğitim Müdürlüğümüz ortak protokolüyle mahalle konaklarında uygun sınıflar ve kiralayarak 31 mahallede okul öncesi eğitim birimi açtık. Dar gelirli ailelerin çocukları buralarda eğitim görüyor. Bu dönem bin 285 çocuk kayıt yaptırdı” diye konuştu.

YILDIRIM BELEDİYESİ TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLUYOR

Yıldırım’da insanlara çok önemli hizmetlerin sunulduğunu aktaran önceki dönem İçişleri Bakanı Efkan Ala da, Yıldırım Belediyesi’ni kutlayarak, “Yıldırım’da belediyemiz insanlarımıza dokunuyor. Onların dertleri ile dertlenip, sevinçleri ile mutlu oluyor. Burada sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerinden birisi sergileniyor. İşte bu projelerden belki de en önemlisi bugün açılışını yaptığımız YIL-MEK. 

Bu kurslar sayesinde insanlara ömürleri boyunca hiç kaybetmeyecekleri, yanlarında taşıyacakları birer altın bilezik kazandırılıyor. Sosyal projeleri ile Türkiye’ye örnek olan Yıldırım Belediyesi ve çok değerli Başkanımız İsmail Hakkı Edebali’yi kutluyorum” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X