Yılbaşı biletleri kapışılıyor

Büyük ikramiyenin 55 milyon lira olduğu yılbaşı özel çekilişi biletlerine ilgi büyük. Daha çok 12,5 liradan satılan çeyrek biletlerin tercih edildiğini belirten bayilerin yüzü gülüyor.

Yılbaşı biletleri kapışılıyor

AYŞEGÜL GÜRAL AKTÜRK

Milli Piyango Bursa İl Müdürlüğü yetkilileri, kente bu yıl gelen yaklaşık 1 milyon 300 bin yılbaşı biletinin yüzde 85’inin şimdiden satıldığını bildirdi. Yetkililer, ”Bursa’ya geçtiğimiz yıllardan daha fazla bilet geldi ama biletler hızla kapışıldı. Şu an tam ve yarım bilet yok. Sadece çeyrek bilet kaldı” şeklinde görüş belirtti. 

Milli Piyango’nun yılbaşı özel çekilişinde büyük ikramiye bu yıl 55 milyon lira olarak belirlendi. Ayrıca 1 adet 5 milyon lira, 1 adet 3 milyon lira, 1 adet 2 milyon lira, 1 adet 1 milyon lira ve 1 adet de 500 bin liralık ikramiye verilecek. Çekilişte toplam 289 milyon 465 bin lira dağıtılacak. Bu arada bilet fiyatları geçen yıl ile aynı tutuldu. Tam bilet 50, yarım bilet 25, çeyrek bilet ise 12,50 liradan satılıyor.

EN ÇOK ÇEYREK SATILIYOR

Bursa’daki seyyar bayiler satışlardan memnun. Havaların güzel olmasının işlerini açtığını belirten seyyar bayi Kadir Karataş, satışların çok iyi olduğunu söyledi. Elinde çok az bilet kaldığını vurgulayan Karataş, “Yoğun ilgi var. Vatandaşlar hava da güzel olunca çoluk çocuk akın akın geliyorlar” dedi. Bir başka seyyar bayi Mümin Yılmaz da, elindeki son yarım biletlerin dün bittiğini belirterek, “Şu an için ek bilet gelir mi gelmez mi bilmiyoruz. Bir bilgi verilmedi. Yarım bilet bu yıl zaten az geldi. Vatandaşın talebi en çok çeyrek bilete” diye konuştu.

EK BİLET GELİRSE ALIRIZ

Satışların geçen yıl da böyle hızlı başladığını hatırlatan seyyar bayi Mustafa Tunç, çeyrek biletlerin oldukça azaldığına dikkat çekti. Diğer bir Seyyar Bayi Melik Halis ise, “Ek bilet gelirse alırız. Vatandaşın yoğun ilgisi var. elimizdeki çeyrek biletler de ayın 25’i gibi tükenir” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X