Yılbaşı katliamı

Bağdat’ta halk yeni yılı karşılamaya hazırlanırken, kalabalık bir pazar alanında iki bombalı saldırı gerçekleşti. İki intihar saldırısında 28 kişi öldü, 54 kişi de yaralandı.

Yılbaşı katliamı

Irak’ın başkenti 2017 yılını DEŞ’ın düzenlediği bir katliamla karşıladı.

Bağdat’ta bir çarşıyı hedef alan eş zamanlı intihar saldırılarında 28 kişi öldü.  

Cesetlerden 2’sinin intihar eylemcilerine ait olduğunu aktaran yerel yetkililer, hastaneye getirilen yaralı sayısının da 54 olduğunu kaydetti.

Irak İçişleri Bakanlığı başkentin merkezindeki El-Sinak çarşısında iki canlı bombanın kendilerini havaya uçurduğunu söyledi.

Araç yedek parçaları ile elektronik aletlerin satıldığı El-Sinak çarşısının her gün binlerce kişinin gittiği işlek bir alışveriş merkezi olduğu belirtildi. Saldırı sonucu ayrıca çok sayıda mağazada yangın çıktığı haber verildi. Saldırıyı DEAŞ üstlendi.

TERÖR  ÖRGÜTÜNÜN HEDEFİ

Irak’ın başkenti geçen yıl DEAŞ tarafından düzenlenen çok sayıda kanlı saldırıya sahne oldu. Temmuz ayında yine kentin işlek alışveriş noktalarından birine düzenlenen saldırıda 200 kişi öldü. Eylül ayında düzenlenen üç ayrı saldırıda 15 kişi yaşamını yitirdi.

Bu arada Irak ordusu DEAŞ’ın kalelerinden sayılan Musul’da kontrolü yeniden sağlamak için başlattığı operasyonu sürdürüyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X