Yılbaşı sepetlerine dikkat

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, piyasada firmalar tarafından hazırlanan yılbaşı paketlerine dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

Yılbaşı sepetlerine dikkat

Söz konusu paketlerin içinin dışı kadar şık olmadığını belirten Palandöken, ”Güzel paketlerin içini merdiven altı kalitesiz ve sağlıksız ürünlerle dolduruyorlar. Dış ambalajı janjanlı ama içi aynı kalitede değil. Bandrolsüz veya kaçak içkilerin kullanıldığı, çakma gömlek kravatların kullanılarak esnafa da haksız rekabetin yapıldığı hediye sepetlerini iyi denetlemek gerekiyor. Denetim konusunda yerel yönetimlere ve emniyet güçlerimize çok görev düşüyor” dedi.

Sahte olabilir

Albenisi olan sepetlere ve düşük fiyatlara kanılmaması gerektiğini vurgulayan Palandöken, normal fiyatının altında satılan ürünün sahte, kaçak ya da kalitesiz olma ihtimalinin olduğunu kaydetti. Bendevi Palandöken, ”Yılbaşı sepetlerinin içindeki alkollü içecekleri kontrol ediniz. Alkollü içkileri, tezgahlarda açıkça sergilenmekte olan raflardan seçiniz. Asla bandrolsüz olanlarını almayınız. Mutlaka TAPDK bandrollerine dikkat edin” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X