Yılbaşında 767 vakaya koştular

Bursa’da 112 Acil ekipleri, yılbaşı gecesi oluşabilecek herhangi bir olumsuz duruma karşı yoğun mesaide bulundu. 

Yılbaşında 767 vakaya koştular

Acil Sağlık ekipleri, yılbaşı gecesi ve onu kapsayan 3 günlük tatil süresi boyunca Bursa’nın her köşesinde gecikmeye yer vermeden gelen çağrılara karşı acil müdahalelerde bulundu. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, “Müdürlüğümüz, 3 günlük tatil süresi boyunca hiçbir olumsuzluk ve aksaklığa sebebiyet verilmemesi adına gerekli önlemleri aldı. Personellerimizde tatil süresince özverili bir şekilde çalışarak vakalara müdahalede bulundu” dedi.

Bursa’daki tüm hastanelerde gerekli sağlık tedbirlerinin alındığına dikkat çeken Dr. Akan, “Koordinasyon amacı ile yılbaşı süresince nöbet tutacak personel listeleri, ilimizdeki kamu hastanelerinden ve özel hastanelerden talep edildi. Rutin olarak yapılan kontrollerin dışında 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonları ve ambulanslarının teknik-tıbbi malzeme ve ilaç gereksinimleri tamamlandı. Ayrıca yılbaşı süresince artması muhtemel ihtiyaçlar için stoklar oluşturuldu. Düzenli olarak yapılan kontrollerin dışında yılbaşı boyunca herhangi bir aksaklık olmaması adına tıbbi cihazların bakım ve onarımları yapıldı ve oluşabilecek aksaklıklara karşı yedek ambulanslarımız hazırlandı” şeklinde konuştu.

ULUDAĞ’DA EKSTRA ÖNLEM

Kış turizminin popüler mekânı Uludağ’da yılbaşı gecesi oluşabilecek yoğunluğa karşı ekstra önlem aldıklarının altını çizen Dr. Akan,  “Uludağ Oteller Bölgesi’nde, aktif olarak görev yapan Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonumuza yılbaşında ek olarak 2 ekip hizmet vermek üzere görevlendirildi. Bunların yanında da gerektiğinde destek vermek üzere 2 ek ekibimiz daha oluşturuldu. Ekiplerimiz üç günlük tatil süresince oluşabilecek olumsuz durumlara karşı bu bölgede hazırda bekledi” diye konuştu.

TOPLAMDA 767 MÜDAHALE

Yılbaşı gecesi boyunca 112 Acil Çağrı Hattı’na 6 bin 512 çağrının geldiği bilgisini veren Dr. Akan, “Gece boyunca gelen bu çağrıların birçoğu maalesef asılsız çağrılardan oluşmaktaydı. Ekiplerimiz çağrılar arasından 767’sinde vaka çıkışı gerçekleştirdi. Müdahale edilen tüm vakalara baktığımızda ise, Bakanlığımızın uygun gördüğü ortalama olan 8 dakika gibi bir sürede ulaşım sağlandı” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X