Yılda 250 saat hareket eden araca yollar planlıyoruz, 8.510 saat için otopark yok!

2018’de hazırlanan otopark yönetmeliği 8 kez ertelendikten sonra işyerlerini de kapsayacak şekilde revize edilerek yürürlüğe girdi. Cadde ve sokaklara araç park edilmesi nedeniyle yaşanan trafik sorunlarına uygulamayla çözüm aranıyor.Çarpıcı hesabı ise Yol ve Ulaşım Uzmanı olarak görüşlerini önemsediğimiz İnşaat Yüksek Mühendisi M. Tözün Bingöl yaptı: Yılda 250 saat hareket eden araçlar için kafa yorarken, yılda 8 bin 510 saat hareketsiz kalan araçları hesaba katmamak büyük bir ironi… Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz yazdı…

Yılda 250 saat hareket eden araca yollar planlıyoruz, 8.510 saat için otopark yok!

Tam 8 kez ertelendi… Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 2018’de hazırladığı otopark yönetmeliği bu kez ertelenmedi ve yürürlüğe girdi.

Binalarda 80 metrekareden küçük her daire için 1, 120-180 metrekare arası için 1 ve 180 metrekare üstü her daire için 2 otopark ayrılması, öncelikle cadde ve sokaklara park eden araçlar kaynaklı trafik sıkışıklığını ilgilendiriyor.

Uygulamayı…

Yol ve Ulaşım Uzmanı olarak görüşlerini önemsediğimiz İnşaat Yüksek Mühendisi M. Tözün Bingöl’e sorduk.

Söze…

“Bu kez ertelenmedi, ve köklü revizyonlar yapılarak yürürlüğe girdi” diye başlayıp revizyona dikkat çekti:

“Dükkan, mağaza ve banka gibi yerlerde her 30 metrekare için 1 olan otopark zorunluluğu, her 40 metrekare için 1 olarak, büro binalarında her 40 metrekare için 1 olan otopark zorunluluğu da her 50 metrekare için 1 olacak şekilde revize edildi.”

Sorunu anımsattı:

“Bursa’da otopark sorunu o hale geldi ki, mahalle aralarında hafta içi bile yol üzerine park etmiş araçlar nedeniyle sıkıntı yaşanıyor. Yol şeridine bazen tek, bazen de çift yönlü park edilince çok tuhaf görüntüler oluşuyor.”

Şuna da dikkat çekti:

Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının devamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X